ΣΥΡΙΖΑ: Θολή η εικόνα με τη διαδικασία για τις νέες κάλπες ανάδειξης προέδρου

Με τον Στέφανο Κασσελάκη να σηκώνει το γάντι στους αμφισβητίες και να δηλώνει έτοιμος στο τέλος της ομιλίας του κατά το 4ο Συνέδριο του κόμματος, για τη διεξαγωγή νέων εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μένει να διευκρινιστεί την Παρασκευή η ακριβής διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα.

Κυρίαρχο σενάριο είναι να εγκριθούν οι όποιες υποψηφιότητες απέναντι στον κ. Κασσελάκη από το σώμα αυτού του συνεδρίου και να οριστεί η ημέρα της εκλογής, με την πλευρά Κασσελάκη

να μιλά για την 1οη Μαρτίου.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν πως στελέχη της άλλης πλευράς θεωρούν τις 2 εβδομάδες πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τόσο για πολιτικούς, όσο και για τεχνικούς λόγους.

Κατα τα φαινόμενα, ο κ. Κασσελάκης θα ζητήσει η όλη διαδικασία να είναι κατά το δυνατόν σύντομη και να ολοκληρωθεί στις επόμενες δύο εβδομάδες κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι το κόμμα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, αφού οι ευρωεκλογές είναι σε 3 μήνες.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόκειται να παρουσιαστεί στο στρατό στις 11 Μαρτίου, άρα αν δεν γίνουν οι εκλογές στις 10 Μαρτίου, τότε μεταφέρονται για τον Απρίλιο.

Ωστόσο, απομένει να ξεκαθαριστεί και το σενάριο που δεν εμφανιστεί αντίπαλος διεκδικητής για την προεδρία. Αν δηλαδή θα στηθούν κάλπες με μοναδικό υποψήφιο τον κ. Κασσελάκη ή θα θεωρηθεί περιττή η εκλογική διαδικασία και ο νυν πρόεδρος θα θεωρηθεί ότι έλαβε ανανεωμένη εντολή από το κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Ινδία: Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από ινδικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν οι νέοι ποινικοί κώδικες

4o Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Χαμόγελα, πηγαδάκια και σέλφι πριν την ομιλία Κασσελάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα