Τέμπη – ΝΔ: Το γαλάζιο απαλλακτικό πόρισμα, η κοινωνική αίσθηση περί συγκάλυψης και ο φόβος για τιμωρία στις ευρωεκλογές

Τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί να απεγκλωβιστεί από το θέμα των Τεμπών -που μαζί με την ακρίβεια αποτελούν την Αχίλλειο πτέρνα της – τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής έρχονται να ξαναβάλουν το θέμα στην επικαιρότητα και μάλιστα μέσα από μία δύσκολη διαδικασία, που μπορεί να εκθέσει ακόμα περισσότερο τη γαλάζια παράταξη.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πανικός σχετικά με την υπόθεση αυτή, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την κυβέρνηση να καταγράφει σοβαρό πρόβλημα

ως προς την εικόνα της. Είναι ενδεικτική η δημοσκόπηση της Alco, η οποία έδειξε ότι το 77% των ερωτηθέντων απάντησε ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών.

Παράλληλα οι κυλιόμενες μετρήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος, που έκλεισε γρήγορα την εξεταστική επιτροπή, ενώ στο επιτελείο του πρωθυπουργού υπάρχει προβληματισμός για το εάν έκανε το σωστό σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, βάζοντας πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής τον Δημήτρη Μαρκόπουλος ο οποίος έγινε το κόκκινο πανί για τους μάρτυρες και τους συγγενείς των θυμάτων με τους χειρισμούς του.

Κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυβαν το προβληματισμό τους για το γεγονός ότι και αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει με τα πορίσματα των κομμάτων και τους συγγενείς των θυμάτων να επανέρχονται στην δημοσιότητα ζητώντας να μάθουν την αλήθεια.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τελική συνεδρίαση της Επιτροπής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να κατατεθεί ένα κοινό, υπερκομματικό πόρισμα αν και θεωρείται αδύνατο.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι το πόρισμα της ΝΔ δεν αναγνωρίζει καμία πολιτική ευθύνη, καθώς ισχυρίζεται ότι για το τραγικό δυστύχημα φταίνε κατά κύριο λόγο ο μοιραίος σταθμάρχης Λάρισας, οι μηχανοδηγοί, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, καθώς και η Hellenic Train. Με δεδομένο ότι πολλοί μάρτυρες μίλησαν για πολιτικές ευθύνες δείχνοντας τον Κώστα Καραμανλή, τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι πολύ δύσκολα για την κυβέρνηση.

«Η ανάλυση από την Επιτροπή δεν ανέδειξε πράξεις ή παραλείψεις πολιτικών προσώπων που να συνδέονται με το δυστύχημα. Η πολιτική ευθύνη, αντικειμενικά αναλήφθηκε από τον τότε Υπουργό Κ. Καραμανλή με την άμεση παραίτησή του την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, πράξη που εκτός των άλλων διευκόλυνε τον έλεγχο της υπόθεσης», αναφέρουν στο πόρισμά τους οι βουλευτές της ΝΔ που μετείχαν στην εξεταστική επιτροπή και προσθέτουν ότι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από το σύνολο των δεδομένων είναι ότι ο Γενικός Κανονισμός Κινήσεως παραβιάστηκε επτά φορές με αποτέλεσμα να σημειωθεί το τραγικό δυστύχημα.

Το άγχος των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι μετρήσεις δείχνουν ότι ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων προσανατολίζεται στο να απέχει από τις ευρωεκλογές ή τουλάχιστον για την ώρα δεν έχει καταλήξει στο τι θα ψηφίσει.
Όπως λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τα Τέμπη , η ακρίβεια και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο – σε κάποια κοινά της ΝΔ – μπορούν να αποβούν μοιραία για την επίδοση της ΝΔ στην κάλπη.

Το σημαίνει αυτό; Εάν το κυβερνών κόμμα πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30% τότε πλέον η κυβέρνηση θα μπει σε τροχιά αντίστροφης μέτρηση και κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να την οδηγήσουν τα νέα δεδομένα.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι θα πρέπει τουλάχιστον να έχει ένα 32% προκειμένου να δείξει ότι παρά την ρευστότητα που έχει η κάλπη των ευρωεκλογών, η κυβερνητική παράταξη κρατάει τι δυνάμεις της και μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα στο μέλλον και στις επόμενες κάλπες όποτε αυτές και αν προκύψουν.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Διαψεύδει τον Άδωνι το ΠΑΣΟΚ – «Η πρώην επόπτης εισαγγελέας της ΕΥΠ δεν έχει έρθει αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη»

Πυρά Μαρινάκη σε Κασσελάκη: «Εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες»

Εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη: Το πόρισμα του ΚΚΕ – Σε ποια πρόσωπα επιρρίπτει ευθύνες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη – ΝΔ,tebi – nd