Βοιωτία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκε ο οικισμός Πρόδρομος (Videos)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος στη Βοιωτία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 19:15 το απόγευμα του Σαββάτου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Το ευτύχημα είναι πως δεν απειλούνται κατοικίες. Οι κάτοικοι του Προδρόμου βέβαια έλαβαν μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την παραλία Σαράντη λόγω της πυρκαγιάς.

Αρχικά, επί τόπου επιχείρησαν 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν μέχρι το φως

της ημέρας 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα. Επιπλέον υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες OTA.

Σύμφωνα με το permissos, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύο μέτωπα, σε δασικές εκτάσεις του Προδρόμου. Μία δυτικά και μία ανατολικά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που καίει ξερά χόρτα και πουρνάρια, έχει πάρει έκταση.

Στο σημείο βρίσκονται επίσης κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ, της Αστυνομίας και του στρατού, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή κατοίκων της περιοχής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.


Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκι» κινδύνου από τους ειδικούς για τον καύσωνα: «Ερημοποίηση της χώρας τα επόμενα χρόνια» (Video)

Ρόδος: Καρφώθηκε μαχαίρι στην μηριαία αρτηρία τουρίστα ενώ έτρωγε

Καλύβια: Οριοθετήθηκε η φωτιά – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βοιωτία, Ολονύχτια, – Εκκενώθηκε, Πρόδρομος Videos,voiotia, olonychtia, – ekkenothike, prodromos Videos