Βουλή: Χωρίς τύχη οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικών επιτροπών για τα Τέμπη

Μαραθώνια αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή επί των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών στη σύμβαση «717» για την τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση.

Και οι δύο προτάσεις ωστόσο, αναμένεται να απορριφθούν, καθώς όπως είχε δηλώσει

προ ημερών στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης «δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες».

Τέσσερις πρώην υπουργοί Μεταφορών μπαίνουν στο κάδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά να ελεγχθούν για πιθανή τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης (2012-2013), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (2013-2014) και Χρήστος Σπίρτζης (2014-2019) και ο Κώστας Καραμανλής (2019-2023) για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Σε ότι αφορά στον κ. Σπίρτζη, πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αιτείται «δίχως να αφήνονται σκιές ή υπόνοιες» να διερευνηθεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, «όπως και ο ίδιος άλλωστε έχει ζητήσει, παρόλο που από τα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής αναφορικά περί πιθανής τέλεσης παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του πρώην Υπουργού, δεν εξειδικεύεται και δεν περιγράφονται τα στοιχεία αυτής».

Στους κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή εστιάζει το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να ελεγχθούν ο μεν πρώτος για ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και ο δε δεύτερος, για απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Με ονομαστική, μυστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί η συζήτηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να ενημερώνει, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ότι θα στηθούν τέσσερις κάλπες αργά το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, μια για κάθε έναν από τους τέσσερις πρώην υπουργούς Μεταφορών και τέσσερα ψηφοδέλτια θα δοθούν στους βουλευτές.

Οι εγκαλούμενοι έχουν δικαίωμα να τοποθετηθούν για να εκθέσουν τις θέσεις τους, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των ομιλητών, ενώ μπορούν να καταθέσουν υπόμνημα, δεν έχουν όμως δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία. Από τους τέσσερις πρώην υπουργούς μόνον ο Χρήστος Σπίρτζης δεν είναι βουλευτής.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Η μόνη διαφωνία όσων εγκαταλείπουν σήμερα το κόμμα, είναι η διαφωνία με τη βούληση της βάσης

Δημοσκόπηση Pulse: Νέα «βουτιά» 2,5 μονάδων σε 22 ημέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα