Θετικός σε αντι-ντόπινγκ τεστ ο Πογκμπά!

Θετικός βρέθηκε ο Πολ Πογκμπά σε τεστ αντι-ντόπινγκ.

Όπως αναφέρει η ιταλική αθλητική εφημερίδα «Gazzetta dello sport», βγήκε θετικός σε τεστ αντιντόπινγκ που έγινε μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος ανάμεσα στην Ουντινέζε και τη Γιουβέντους, όπου κέρδισαν οι «μπιανκονέρι» με 3-0 με τον Γάλλο να βρίσκεται στον πάγκο.

Η απαγορευμένη ουσία στην οποία βρέθηκε θετικός ο Γάλλος μέσος ήταν η τεστοστερόνη,

με τον Πογκμπά να κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον δύο ετών.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η «Gazzetta dello Sport» θα πρέπει να υπάρξουν νέεες αναλύσεις για να επιβεβαιωθεί η θετικότητα.

Η τελευταία περίπτωση διαμάχης για το ντόπινγκ στη Serie A είναι αυτή του Αργεντινού αμυντικού της Αταλάντα, Χοσέ Λουίς Παλομίνο, θετικός το 2022, ο οποίος στη συνέχεια αθωώθηκε από το εθνικό δικαστήριο αντιντόπινγκ.

«Κατά την αποδοχή της υπόθεσης που πρότεινε ο Εθνικός Εισαγγελέας κατά του ντόπινγκ, προχώρησε στην προσωρινή αποβολή του αθλητή Πολ Πογκμπά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η NADO Italia.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι ο Πογκμπά παραβίασε τους κανόνες κατά του ντόπινγκ όταν βρήκαν την απαγορευμένη ουσία «μη ενδογενείς μεταβολίτες τεστοστερόνης». Ο 30χρονος Πογκμπά ήταν στον πάγκο των αναπληρωματικών του αγώνα με την Ουντινέζε και δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο κάτοχος του τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 με την Εθνική Γαλλίας έπαιξε ελάχιστα την περασμένη σεζόν λόγω τραυματισμών στο γόνατο και τους οπίσθιους μηριαίους, καθώς και μιας χειρουργικής επέμβασης στο γόνατο που δεν του επέτρεψε να ενισχύσει τους «τρικολόρ» στο τελευταίο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει σε αγώνα των «μπιανκονέρι» στην τρέχουσα περίοδο, αλλά έχει μπει δύο φορές ως αλλαγή, με την τελευταία στη νίκη με 2-0 επί της Έμπολι.

Προς το παρόν η Γιουβέντους δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

#ΠΟΓΚΜΠΑ #ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ #ΝΤΟΠΕ #ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θετικός, -ντόπινγκ, Πογκμπά,thetikos, -ntopingk, pogkba