72 πυρήνες στον επεξεργαστή γραφικών του Tegra 4

Έξι φορές πιο ισχυρό στον τομέα των γραφικών από το Tegra 3.

Πληροφορίες για το SoC (System on a Chip) Tegra 4 της NVIDIA αποκάλυψε το website Chiphell. Το νέο SoC της εταιρείας αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε συσκευές από τη νέα χρονιά και φέρει την κωδική ονομασία Wayne. H CPU περιγράφεται ως «4-PLUS-1 Quad

Core Eagle» και θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αρχιτεκτονικής Cortex A15, μιας και «Eagle» είναι η κωδική ονομασία που χρησιμοποιούσε η ARM. Ο πέμπτος πυρήνας θα χρησιμοποιείται όπως και στην περίπτωση του Tegra 3 για εξοικονόμηση ενέργειας –ελπίζουμε βέβαια λίγο πιο επιτυχημένα αυτή τη φορά.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του νέου SoC ωστόσο, είναι οι επιδόσεις του στο κομμάτι των γραφικών. Χάρη στους 72 πυρήνες της GPU, το Tegra 4 υπόσχεται έξι φορές μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ σε σύγκριση με το Tegra 3. Επιπλέον, θα υποστηρίζει λήψη και αναπαραγωγή βίντεο 1440p (δηλαδή 2560x1440 pixels) και αναλύσεις οθόνης έως 2560x1600 pixels. Παρά τις αυξημένες επιδόσεις, η κατασκευή του με λιθογραφία 28nm σημαίνει πως όλα τα παραπάνω (θεωρητικά) δεν θα έχουν επιπτώσεις στη μπαταρία. Άγνωστη παραμένει προς το παρόν η υποστήριξη 4G –κάτι που μάλλον θα μάθουμε στην επίσημη ανακοίνωση του SoC από την NVIDIA.

Keywords
Τυχαία Θέματα