Google Chrome και Drive για iOS

Οι νέες εφαρμογές είναι ήδη διαθέσιμες για κατέβασμα μέσω του App Store.

Τελικά το συνέδριο Google I/O αποδείχθηκε σημαντικό και για τους χρήστες iOS, αφού η Google ανακοίνωσε δύο νέες σημαντικές εφαρμογές για το λειτουργικό σύστημα της Apple. Η πρώτη απ’ αυτές είναι το Google

Drive, που δίνει πρόσβαση στους χρήστες στα αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στον cloud αποθηκευτικό τους χώρο, μέσω ενός μίνιμαλ αλλά εύχρηστου interface. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δυνατότητα να διαγράψεις αρχεία, να δημιουργήσεις νέα ή να ανεβάσεις οτιδήποτε από το iPhone ή το iPad σου. Επιπλέον, η ίδια η εφαρμογή δεν παρέχει δυνατότητα επεξεργασίας –πρέπει αναγκαστικά είτε να χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη εφαρμογή ή να επεξεργαστείς το αρχείο στην web εφαρμογή του Drive μέσω του Safari.

Η δεύτερη εφαρμογή –και σημαντικότερη για πολλούς χρήστες–, δεν είναι άλλη από τον δημοφιλή browser Google Chrome. Ο Chrome είναι διαθέσιμος για όλους τους κατόχους iOS συσκευών με έκδοση λειτουργικού 4.3 και μεγαλύτερη (σε αντίθεση με το Android που προς το παρόν διατίθεται αποκλειστικά για Ice Cream Sandwich). Σε γενικές γραμμές πρόκειται για έναν σχετικά γρήγορο (όχι όσο ο Safari λόγω περιορισμών της Apple) και εύχρηστο browser, με σημαντικότερο χαρακτηριστικό του τη δυνατότητα συγχρονισμού με τον Chrome του ηλεκτρονικού σου υπολογιστή για πανεύκολη μεταφορά των σελιδοδεικτών, του ιστορικού ή ακόμα και των tabs από συσκευή σε συσκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα