Halo 4 – Game Report

Ο Master Chief επέστρεψε και μάλιστα δυναμικά!

Η Microsoft ποντάρει πολλά πάνω στο Halo. Είναι ο τίτλος που ανέδειξε την πρώτη της κονσόλα και παραμένει το βαρύ της χαρτί –ο τίτλος «ναυαρχίδα» χάρη στον οποίο ξεπουλάει τις κονσόλες της ακόμα και σήμερα. Με την απουσία της Bungie από το development για πρώτη φορά, αλλά με υπεύθυνη την 343 Industries που απαρτίζεται

από έμπειρα και ταλαντούχα στελέχη, προσπαθεί να φέρει νέο αέρα στη σειρά και να της ξαναδώσει κάτι από την αίγλη του παρελθόντος.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ

Η ιστορία του Halo 4 ξεκινά τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα του τελευταίου παιχνιδιού, με την Cortana, την τεχνητή νοημοσύνη του σκάφους, να ξυπνά τον Master Chief από τον κρυογενετικό του ύπνο, λόγω μίας ξαφνικής επίθεσης των Covenants. Με το ξεκίνημα του πρώτου επιπέδου, δεν μπορείς παρά να θυμηθείς το πρώτο Halo, με την επική μάχη στους διαδρόμους του διαστημοπλοίου. Η 343 Industries έχει φροντίσει να αποτίνει φόρο τιμής στα πρώτα παιχνίδια, κάτι που διαπιστώνεις αμέσως εάν τα έχεις παίξει στο παρελθόν. Στην πορεία θα ανακαλύψεις ότι η πραγματική απειλή είναι οι Prometheans, οι λεγόμενοι και Forerunners, οι εξωγήινοι που κατασκεύασαν τα γιγαντιαία όπλα Halo. Οι νέοι εχθροί είναι αρκετά δύσκολοι και θα σου εξαπολύσουν πραγματικά ότι έχουν, ειδικά όταν τους επισκεφτείς στον πλανήτη τους, αργότερα στο παιχνίδι. Θα χρειαστεί να εφαρμόσεις μελετημένες τακτικές, μιας και οι Prometheans έχουν τρομερή αλληλοϋποστήριξη στις μάχες, και φυσικά πολύ εξελιγμένη τεχνολογία στη διάθεσή τους. Ευτυχώς όμως, πακέτο με τους νέους εχθρούς, θα λάβεις και πολλά νέα όπλα, μερικά εκ τον οποίων είναι πολύ δυνατά και φυσικά, απολαυστικά στη χρήση !

 

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ

Εάν αναλογιστεί κανείς τα χρόνια που κουβαλάει το Xbox 360 στις πλάτες του, θα εντυπωσιαστεί από την δουλειά που έχει γίνει στον τεχνικό τομέα. Η ποιότητα των textures, τα εφέ φωτισμού, οι τεράστιοι χάρτες που είναι γεμάτοι λεπτομέρεια, υποδηλώνουν ότι το μηχάνημα πραγματικά «ξεζουμίστηκε». Το gameplay αποτελεί υπόδειγμα για τα FPS, με ομαλή κίνηση και καταιγιστική δράση. Το κομμάτι του multiplayer είναι πολύ προσεγμένο, με μπόλικα modes και τεράστιους χάρτες που εγγυώνται ατελείωτες ώρες δικτυακής διασκέδασης, ενώ η συνολική παρουσίαση του τίτλου, από τα μενού, τις μουσικές, μέχρι τα κινηματογραφικά cutscenes, διακρίνεται για την υψηλή της ποιότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα