«Mini» έκδοση του Galaxy S III από τη Samsung

Ξαναζεσταμένο hardware σε νέο περίβλημα;

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του ευρωπαϊκού κοινού, η Samsung αποφάσισε να δημιουργήσει μια «μικρότερη» έκδοση του κορυφαίου Galaxy S III, για όλους εκείνους που δυσκολεύονταν να χρησιμοποιήσουν ένα smartphone με οθόνη 4,8 ιντσών. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως όταν ακούσαμε τις πρώτες πληροφορίες, η ιδέα μας φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα –η Samsung με αυτή την κίνηση θα

μπορούσε θεωρητικά να «κλέψει» χρήστες που θα προτιμούσαν το iPhone 5 λόγω μικρότερων διαστάσεων. Αρκεί φυσικά να προσέφερε ένα αντίστοιχα κορυφαίο smartphone με μοναδική διαφορά το μέγεθός του… Δυστυχώς η εταιρεία φαίνεται πως είχε λιγάκι διαφορετικά σχέδια: εκτός από τη διάμετρο της οθόνης, άλλαξε τελείως και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, μετατρέποντας έτσι το Galaxy S III Mini σε μια mid-range συσκευή.

Το Galaxy S III Mini, λοιπόν, διαθέτει οθόνη Super AMOLED WVGA ανάλυσης (480x800 pixels), που θεωρείται χαμηλή για τα σημερινά δεδομένα (θα μπορούσε να ανέβει έστω στα 540x960 pixels). Ο επεξεργαστής είναι πλέον ένας διπύρηνος ST-Ericsson NovaThor αντί για τετραπύρηνος Exynos, χρονισμένος στο 1GHz και συνοδεύεται (ευτυχώς) από 1GB RAM. Η κάμερα στην πίσω πλευρά της συσκευής έχει ανάλυση μόνο 5MP με ικανότητα εγγραφής βίντεο 720p και αυτή στην πρόσοψη είναι ανάλυσης VGA. Κατά τα άλλα, διαθέτει NFC και θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με 8GB ή 16GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση καρτών microSD. Το πάχος του Galaxy S III Mini είναι 9,9 χιλιοστά, η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 1.500mAh και τρέχει Android Jelly Bean.

Ουσιαστικά δηλαδή, το μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό με το «μεγάλο» Galaxy S III είναι το όμορφο design του, το interface και η ταπετσαρία της αρχικής οθόνης… Το παράδοξο είναι ότι η Samsung κυκλοφορεί ήδη στην αγορά smartphones με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα το Galaxy S Advance. Είναι προφανές λοιπόν πως η επιτυχία του Galaxy S III Mini θα κριθεί από την τιμή του, που η Samsung θα πρέπει να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα