Ouya: η Android παιχνιδομηχανή των $99

16:34 3/7/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Σχεδιασμένη από τον Yves Behar.

Είναι γεγονός πως στις τελευταίες γενιές των smartphone μπορούμε να απολαύσουμε παιχνίδια με κορυφαία γραφικά –και το Ouya θέλει να μεταφέρει αυτή την εμπειρία στην τηλεόραση του καθιστικού σου, χωρίς να σε βάλει σε έξοδα. Υπό κανονικές συνθήκες, η ανακοίνωση ενός τέτοιου προϊόντος (χωρίς να ξέρουμε καν το πότε και, κυρίως, το αν θα κυκλοφορήσει στην αγορά) δεν θα αποτελούσε είδηση, όμως στην περίπτωση του Ouya

έχει ιδιαίτερη σημασία το ποιοι βρίσκονται πίσω απ’ το project.

Τον σχεδιασμό της πρωτότυπης αυτής παιχνιδομηχανής, λοιπόν, έχει αναλάβει ο Yves Behar –σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζεις, είναι ο σχεδιαστής των Jawbone Jambox και One Laptop Per Child. Στο project συμμετέχουν επίσης οι Ed Fries (με εμπειρία στο Xbox), Amol Sarva (του Peek), Peter Pham (του Color), ενώ ιδρυτής και CEO της εταιρείας είναι η Julie Uhrman που εργαζόταν για πολλά χρόνια στο IGN.

Το βασισμένο στο Android Ouya θα είναι απόλυτα φιλικό στο «χακάρισμα» και οποιοσδήποτε developer θα μπορεί να κυκλοφορήσει παιχνίδια για την κονσόλα, που όλοι οι κάτοχοί της θα παίζουν δωρεάν –υποθέτουμε ότι τα κέρδη θα προέρχονται από διαφημίσεις. Θα επανέλθουμε φυσικά στο Ouya όταν υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα