Rayman Origins – Game Report

Η εκδίκηση των 2D παιχνιδιών πλατφόρμας.

Ο Rayman δεν είναι ο συνηθισμένος πρωταγωνιστής βιντεοπαιχνιδιού –τα μαλλιά που στριφογυρίζουν σαν έλικα σε συνδυασμό με τα «ανύπαρκτα» χέρια και πόδια του, τον κάνουν να ξεχωρίζει. Για την ακρίβεια, είναι ο «οδηγός» των παικτών για έναν μαγικό κόσμο, απ’ αυτούς που λίγες εταιρείες στον χώρο των video games μπορούν δημιουργήσουν. Με τον δημιουργό του πρώτου Rayman (και του Beyond Good & Evil) Michel Ancel στο τιμόνι, η Ubisoft

σε προσκαλεί να ζήσεις μια απολαυστική εμπειρία.

 

WE NEED A HERO

Η ζωή κυλούσε υπέροχα στο «Ξέφωτο των Ονείρων» (Glade of Dreams), μέχρι που ο δημιουργός του, ο Bubble Dreamer, άρχισε να έχει περίεργους εφιάλτες. Τα Darktoons που μέχρι πρότινος ήταν παγιδευμένα στον «Κόσμο της Λησμονιάς» –που εκτείνεται κάτω απ’ τις ρίζες του Δένδρου του Ροχαλητού– εισβάλλουν στο «Ξέφωτο» και μολύνουν τα αξιαγάπητα Electoons τους μικροσκοπικούς κατοίκους του κόσμου. Κάπου εδώ, έρχεται στο προσκήνιο ο Rayman που πρέπει να σώσει τα Electoons και να επαναφέρει την ειρήνη στο «Ξέφωτο των Ονείρων». Επειδή όμως μια τέτοια αποστολή δεν είναι εύκολη υπόθεση ακόμα και για τον Rayman, ο δημοφιλής ήρωας έχει στο πλευρό του τον «κολλητό» του φίλο Globox και δύο μάγους, τους Teensies.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ PLATFORM GAMING

Όπως θα έχεις ήδη καταλάβει, το Rayman Origins από πλευράς gameplay είναι ένα κλασικό δισδιάστατο παιχνίδι πλατφόρμας. Μέχρι σήμερα βέβαια, έχουμε πιάσει στα χέρια μας τίτλους της κατηγορίας που δεν είναι καν άξιοι αναφοράς –ευτυχώς το Rayman δεν ανήκει σ’ αυτούς. Βλέπεις το Origings σου δίνει τα κίνητρα για να ασχοληθείς περισσότερο, αφού σε κάθε επίπεδο αποκτάς νέες ικανότητες σε βαθμό που εθίζεσαι, ενώ παράλληλα υποστηρίζει co-op παιχνίδι τεσσάρων παικτών. Με λίγα λόγια, το gameplay του Origins είναι άψογο.

Από την άλλη, η λέξη «άψογο» δεν αρκεί να για να περιγράψουμε την δουλειά που έχει γίνει στο κομμάτι των γραφικών. Ο σχεδιασμός των επιπέδων, των χαρακτήρων και των εφέ είναι συγκλονιστικός. Μεταξύ μας, πολλές φορές πιάσαμε τον εαυτό μας να αποσπάται από το ίδιο το παιχνίδι και να κολλάει στις καταπληκτικές εικόνες που ξεδιπλώνονταν στην οθόνη μας. Το Rayman Origins είναι από εδώ και στο εξής σημείο αναφοράς στα παιχνίδια πλατφόρμας και ένας απ’ τους τίτλους που αξίζουν σίγουρα της προσοχής σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα