TERA – Game Report

Καταιγιστική ΜΜΟ δράση.

Η εξάπλωση του φαινόμενου των MMO οφείλει πολλά στο WoW, συχνά όμως εμφανίζονται τίτλοι που απειλούν τον θρόνο του πασίγνωστου παιχνιδιού. Οι κορεάτες developers δραστηριοποιούνται στην κατηγορία πολύ τα τελευταία χρόνια, και πετυχαίνουν σιγά-σιγά, την πολυπόθητη διείσδυση στη Δύση. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και το TERA της En Masse, το οποίο

«λειτουργεί» στην Κορέα εδώ και περίπου ένα χρόνο.

 

Ο ΝΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ

Το TERA είναι ένα διαφορετικό ΜΜΟ από τα συνηθισμένα, καθώς το βάρος πέφτει στην ακατάπαυστη, εντυπωσιακή αλλά και απαιτητική, από πλευράς του παίκτη, δράση. Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι πανέμορφος, λεπτομερής και ζωντανός, ενώ οι χαρακτήρες είναι εξαίσια σχεδιασμένοι, με τα γυναικεία μοντέλα να κλέβουν την παράσταση λόγω της προκλητικής τους εμφάνισης. Εξαιτίας του τελευταίου μάλιστα, η εταιρεία «έντυσε» λίγο περισσότερο τα συγκεκριμένα μοντέλα, έτσι ώστε ο τίτλος να προχωρήσει στην Ευρώπη. Επί της ουσίας, το gameplay βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε WoW και God Of War, καθώς εκτός από τα συνηθισμένα quests, καλείσαι να λάβεις μέρος σε αυθεντική hack’n’slash δράση, χωρίς υποβοήθηση για την στόχευση, όπου η κάθε σου κίνηση στον χώρο έχει σημασία. Πισώπλατα χτυπήματα προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά, ενώ θα πρέπει να αποφεύγεις κάθε τι που έρχεται κατά πάνω σου, είτε αυτό είναι σπαθί, είτε κάποιο spell.

 

ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΑ!

Εκτός των γραφικών και του συστήματος μάχης, το τρίτο μεγάλο χαρτί του TERA είναι τα πελώρια τέρατα τα οποία θα βρεις παντού στο παιχνίδι. Από ένα μόνο του αρχικά, μέχρι «κοπάδια» που καλύπτουν όλο τον χάρτη και γεμίζουν ολόκληρη την οθόνη. Αποτελούν εξαιρετική τροφή για looting και XP, όμως δεν πέφτουν τόσο εύκολα, και χρειάζεται επιμονή και φυσικά δύναμη για να τα αντιμετωπίσεις. Τα υπόλοιπα XP τα κερδίζεις φυσικά από τα άφθονα quests που ανανεώνονται συχνά, τα οποία δυστυχώς είναι τα εντελώς τυπικά που θα βρίσκαμε σε ένα ΜΜΟ. Παρ’ όλα αυτά, τα περιβάλλοντα και οι εχθροί εντυπωσιάζουν με την λεπτομέρειά τους σε κάθε γωνιά του χάρτη που θα επισκεφθείς, για κάποιο από αυτά τα quests. Εξίσου τυπικό είναι και το crafting στο TERA, και σε καμία περίπτωση δεν συγκαταλέγεται στα δυνατά σημεία του τίτλου. Η μηνιαία συνδρομή κοστίζει από €9,99 μέχρι €12,99, ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα