Xbox SmartGlass: η απάντηση της Microsoft στο Wii U

11:03 6/6/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Το smartphone και το tablet σου μετατρέπονται σε δεύτερη οθόνη και χειριστήριο για το Xbox 360.

Πριν καλά-καλά προλάβει η Nintendo να λανσάρει τη νέα της κονσόλα στην αγορά, η Microsoft φαίνεται πως καταφέρνει να δώσει στους κατόχους Xbox 360

ένα απ’ τα πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά του Wii U –και μάλιστα μέσω εφαρμογής. Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3, το σημαντικότερο ίσως νέο χαρακτηριστικό που ανακοίνωσε η Microsoft ήταν το Xbox SmartGlass.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια εφαρμογή που υπόσχεται να φέρει ασύρματο streaming τύπου AirPlay στο Xbox 360 και τα Windows 8. Δηλαδή θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς μια ταινία στο smartphone ή το tablet σου και μόλις φτάνεις σπίτι να συνεχίζεις την αναπαραγωγή στην TV σου μέσω του Xbox 360. Επιπλέον, σε συγκεκριμένα παιχνίδια, το SmartGlass θα μετατρέπει το smartphone ή το tablet σου σε μια δεύτερη οθόνη ικανή να απεικονίζει χάρτες και επιπλέον πληροφορίες. Ανάλογα με τον τίτλο, ο παίκτης θα μπορεί επίσης να ελέγξει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του. Μάλιστα στο demo που παρουσίασε η Microsoft, κατά τη διάρκεια της προβολής ενός επεισοδίου του Game of Thrones, στο smartphone ή το tablet σου θα μπορεί να απεικονίζεται ένας χρήσιμος χάρτης του κόσμου της σειράς.

Δεν πρέπει επίσης να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως με το SmartGlass, οι κάτοχοι Xbox 360 θα μπορούν να μετατρέψουν το τηλέφωνό τους σε χειριστήριο και trackpad για το σύστημα –ούτως ώστε για παράδειγμα να σερφάρουν άνετα από τον καναπέ τους στο Internet μέσω του νέου browser για το Xbox 360 που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του τους προσεχείς μήνες.

Το λανσάρισμα του Xbox SmartGlass αναμένεται να γίνει το φθινόπωρο και δε μένει παρά να δούμε αν οι developers θα αξιοποιήσουν τις νέες αυτές δυνατότητες που προσφέρει η συγκεκριμένη πλατφόρμα. Τουλάχιστον στα casual games, η Microsoft φαίνεται πως επιθυμεί να προσφέρει στους παίκτες μια εμπειρία αντίστοιχη με αυτή του Wii U –παρότι ένα tablet ή ένα smartphone σίγουρα υστερεί σε σύγκριση με Wii U GamePad (λόγω της απουσίας πλήκτρων). Σε κάθε περίπτωση, το SmartGlass αναμένεται να είναι διαθέσιμο τόσο για Windows Phone και Windows 8 tablets, όσο και για Android και iOS (με τη Microsoft να ευελπιστεί ότι το SmartGlass θα είναι πλήρως λειτουργικό σε όλες τις πλατφόρμες).

Keywords
Τυχαία Θέματα