Αστεροειδής αξίας 20 τρισ. δολαρίων

Θα μπορούσε να μετατρέψει μια νέα εταιρεία στην πλουσιότερη του κόσμου.

Πώς θα μπορούσε ένας αστεροειδής να μετατρέψει μια νέα εταιρεία στην πλουσιότερη εταιρεία του κόσμου; Θα το καταλάβεις διαβάζοντας

τις παρακάτω γραμμές… Ο αστεροειδής της φωτογραφίας ονομάζεται Amun 3554 και «τριγυρνάει» στο ηλιακό μας σύστημα, με τις πιθανότητες σύγκρουσης με τον πλανήτη μας να είναι εξαιρετικά μικρές.

Αυτό που κάνει ωστόσο τον συγκεκριμένο αστεροειδή να ξεχωρίζει, είναι πως σύμφωνα με μετρήσεις επιστημόνων ο Amun 3554 έχει τεράστια αξία. Κι αυτό επειδή υπολογίζεται πως μεταφέρει λευκόχρυσο αξίας 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόσθεσε στον παραπάνω αριθμό σίδηρο και νικέλιο αξίας άλλων 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και μερικά ακόμα τρισεκατομμύρια δολάρια σε κοβάλτιο και έχεις ένα πραγματικό χρυσορυχείο.

Η εταιρεία λοιπόν Planetary Resources που ιδρύθηκε την περασμένη Τρίτη στο Seattle με την υποστήριξη δισεκατομμυριούχων της Google και της Microsoft, καθώς και του James Cameron, έχει στόχο την εξόρυξη αυτών των μετάλλων από αστεροειδείς όπως ο συγκεκριμένος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνιδρυτής της εταιρείας είναι, μεταξύ άλλων, ο Έλληνό-αμερικανός Peter Diamandis που το 2006 δήλωνε σε συνέδριο ότι “υπάρχουν εκεί πάνω επιταγές 20 τρισεκατομμυρίων που περιμένουν να εξαργυρωθούν”. Έτσι λοιπόν αν η εταιρεία καταφέρει να ξεκινήσει την εξόρυξη σε έναν και μόνο αστεροειδή όπως ο Amun 3554, θα μετατραπεί αυτόματα στην πλουσιότερη εταιρεία του κόσμου. Δες παρακάτω το σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα