Διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά των Windows Phone 8

14:57 3/2/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Τα επόμενα Windows Phone κοντράρονται στα ίσια με Android και iOS.

Διαρροών συνέχεια… Ένα βίντεο του corporate vice president της Microsoft Joe Belfiore στο οποίο αποκαλύπτει τα νέα

χαρακτηριστικά των Windows Phone 8 (γνωστά και με την κωδική ονομασία Apollo), “βρέθηκε” στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του site Pocketnow.com –που όπως ήταν αναμενόμενο, προχώρησε στη δημοσίευσή τους. Το συγκριμένο βίντεο προοριζόταν για συνεργάτες στη Nokia και το site επέλεξε τελικά να μην το αναρτήσει, όμως οι σημαντικότερες βελτιώσεις εστιάζονται στα παρακάτω:

 

Αλλαγές στο hardware

Σύμφωνα με τον Belfiore, τα Windows Phone 8 θα υποστηρίζουν επεξεργαστές με πολλαπλούς πυρήνες, τέσσερις διαφορετικές αναλύσεις οθόνης (χωρίς να δίνει συγκεκριμένα pixels) και δυνατότητα χρήσης αφαιρούμενων καρτών microSD. Έτσι η Microsoft θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα τετραπύρηνα “μεγαθήρια” που αναμένεται να παρουσιάσουν πολλές εταιρείες εντός του 2012, όπως για παράδειγμα το HTC Edge και το Samsung Galaxy S III. Επιπλέον, τα Windows Phone 8 θα υποστηρίζουν NFC, τόσο χρησιμοποιώντας hardware που βρίσκεται εγκατεστημένο στην ίδια τη συσκευή, όσο και NFC chips που έχουν ενσωματωθεί σε κάρτες SIM.

 

Συνεργασία με Windows 8

Τα Windows Phone 8, πέρα απ’ το σχεδόν ίδιο περιβάλλον χρήστη με τα Windows 8 για tablets, laptops και desktops θα μοιράζονται και κοινό κώδικα –κάτι που θα επιτρέπει στους developers την εύκολη μεταφορά desktop εφαρμογών στα smartphones με Windows Phone 8. Επιπλέον, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος θα αποδεσμευτεί από την εφαρμογή Zune που έπρεπε να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου και ο συγχρονισμός θα γίνεται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής. Φαντάσου μια βελτιωμένη και εκσυγχρονισμένη έκδοση του ActiveSync. Τέλος, η υποστήριξη Skydrive υπόσχεται συγχρονισμό δεδομένων σε όλες τις Windows 8 και Windows Phone 8 συσκευές σου χωρίς τον παραμικρό κόπο από τον χρήστη.

 

Εφαρμογές

Η Microsoft υπολογίζει ότι μέχρι το λανσάρισμα των Windows Phone 8 (που αναμένεται να γίνει εντός του τετάρτου τριμήνου του 2012), το Marketplace θα διαθέτει περισσότερες από εκατό χιλιάδες εφαρμογές –ένας αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος. Παράλληλα, τα Windows Phone 8 θα υποστηρίζουν επικοινωνία μεταξύ των εφαρμογών, ενώ το Skype θα είναι πλήρως ενσωματωμένο (όπως αναμενόταν εξάλλου μετά την εξαγορά του από τη Microsoft) στο λειτουργικό σύστημα. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι τα WP 8 θα υποστηρίζουν εφαρμογές ειδικά για την κάμερα, που θα εμπλουτίζουν την βασική εφαρμογή της Microsoft με έξτρα δυνατότητες.

 

Διαχείριση δεδομένων

Ένα νέο live tile θα κάνει την εμφάνισή του για την ενημέρωση του χρήστη σχετικά με την κατανάλωση δεδομένων, ενώ θα παρέχονται επίσης αναλυτικές πληροφορίες για την κατανάλωση κάθε εφαρμογής. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι ο Internet Explorer 10 θα χρησιμοποιεί έναν proxy server ούτως ώστε να συμπιέζει τα δεδομένα πριν την αποστολή τους στο χρήστη (βλέπε Opera Mini και Skyfire), κάτι

Keywords
Τυχαία Θέματα