Η ρετρό παιχνιδομηχανή RetroN 5 παίζει (σχεδόν) τα πάντα

Οι κασέτες των παλιών σου παιχνιδομηχανών αποκτούν αξία.

Στα παιδικά μας χρόνια –όσοι δηλαδή μεγαλώσαμε στις δεκαετίες του ’80 και του ’90– έπρεπε να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση: Sega ή Nintendo; Πραγματικά, θα ήταν τέλειο να υπήρχε μια παιχνιδομηχανή που να μπορεί να παίζει τα παιχνίδια και του Sega Mega Drive και του Super

Nintendo… Και του NES και του Game Boy Advance.

Εκείνη την περίοδο, κάτι τέτοιο ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα ωστόσο, μια εταιρεία αφοσιωμένη στο retro gaming, κατάφερε να συνδυάσει το hardware πέντε δημοφιλών παιχνιδομηχανών, σε μια συσκευή. Το RetroN 5 έχει σχεδιαστεί για να μπορείς να παίξεις όλα τα κλασικά παιχνίδια που έχεις στη συλλογή σου και διαθέτει υποδοχές για πέντε διαφορετικά cartridges στην κορυφή του: SNES, NES, Genesis (Mega Drive), Famicom και Game Boy Advance. Η υποδοχή του Game Boy Advance μάλιστα είναι συμβατή και με παιχνίδια για Game Boy Color καθώς και με αυτά του πρώτου Game Boy.

Συνδέεται σε τηλεοράσεις και μόνιτορ μέσω HDMI σε ανάλυση 720p και η κατασκευάστρια εταιρεία Hyperkin ισχυρίζεται ότι το RetroN 5 καταφέρνει να μειώσει αισθητά το φαινόμενο των «θολών γραφικών», που αντιμετωπίζουν οι ρετρό τίτλοι στις σύγχρονες, επίπεδες τηλεοράσεις. Το RetroN 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των Η.Π.Α. το ερχόμενο καλοκαίρι σε τιμή χαμηλότερη των $100. Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι το σύστημα θα υποστηρίζει αποθήκευση παιχνιδιών στα πρότυπα των emulators για PC, με την βοήθεια καρτών SD.

Keywords
Τυχαία Θέματα