Στη δημοσιότητα φάκελος του FBI για τον Steve Jobs

Η ειλικρίνεια και η ηθική του υπό αμφισβήτηση.

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα –μετά από αίτημα της Wall Street Journal με βάση το νόμο για ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία– έναν φάκελο για τον Steve Jobs που μάλλον “χαλάει” την σχεδόν αψεγάδιαστη εικόνα που οι fans του είχαν σχηματίσει γι’ αυτόν μέχρι σήμερα. Ο φάκελος δημιουργήθηκε το 1991,

με αφορμή ένα ραντεβού του Jobs με τον George Bush, μιας και η κυβέρνηση σκεφτόταν να του αναθέσει κάποιο κυβερνητικό πόστο.

Τα στοιχεία που βασίζονται σε περισσότερες από τριάντα συνεντεύξεις φίλων, γειτόνων, συγγενών και συνεργατών, συνθέτουν την εικόνα ενός άνδρα λίγο διαφορετικού απ’ αυτόν που ο Jobs ήθελε να προβάλει. Πολλοί απ’ τους ανθρώπους που το FBI ήρθε σε επαφή αμφισβήτησαν την ειλικρίνεια του Jobs, ισχυριζόμενοι ότι μπορούσε ακόμα και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και την αλήθεια για να πετύχει τους στόχους του. Άλλοι δήλωσαν ότι δεν ήταν εύκολος συνεργάτης (κάτι που το γνωρίζουμε κι απ’ την επίσημη βιογραφία του), ενώ δεν έλειψαν και αυτοί που εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους σχετικά με την ηθική του –παρόλο που τον θεωρούσαν άξιο εμπιστοσύνης.

Επιπλέον, ο φάκελος αποκαλύπτει ότι o Jobs είχε πέσει θύμα εκβιαστικής απειλής για βόμβα το 1985, είχε στραφεί στον Βουδισμό και έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Πιο συγκεκριμένα ο Jobs παραδέχτηκε στο FBI πως ξεκίνησε να κάνει χρήση μαριχουάνας και LSD όταν ακόμα ήταν στο πανεπιστήμιο, όμως είχε σταματήσει τελείως τη χρήση ναρκωτικών τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν τον προσεγγίσει το FBI. Παρόλα αυτά ο Steve Jobs ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη επιρροή στη Silicon Valley.

Keywords
Τυχαία Θέματα