Στις Η.Π.Α. θα κατασκευάζεται αρχικά το Google Glass

Τουλάχιστον αρχικά...

Οι πρώτοι οχτώ χιλιάδες καταναλωτές, που είχαν την άνεση να ξοδέψουν $1.500, θα έχουν το πρωτοποριακό Google Glass στα χέρια τους (ή καλύτερα στο κεφάλι τους) πολύ σύντομα και οι Financial Times αποκάλυψαν στοιχεία για την παραγωγή τους.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, η Google αποφάσισε –τουλάχιστον αρχικά– να κατασκευάζει τα γυαλιά στις Η.Π.Α. Η παραγωγή τους θα γίνει σε συνεργασία με την Foxconn,

στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Santa Clara της California, δηλαδή όχι και πολύ μακριά απ’ τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Google στο Mountain View.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την συνήθη πρακτική των εταιρειών που τις θέλει να κατασκευάζουν τις συσκευές τους σε χώρες της Ασίας, κυρίως λόγω του χαμηλότερου εργατικού κόστους. Αν και πολλά απ’ τα εξαρτήματα του Google Glass θα προέρχονται από ασιατικές χώρες, η τελική τους συναρμολόγηση θα πραγματοποιείται στις Η.Π.Α. μιας και η εταιρεία θέλει να ελέγχει την διαδικασία παραγωγής τους, ενώ παράλληλα επιθυμεί να έχει τη δυνατότητα να κάνει αλλαγές της τελευταίας στιγμής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Μετά την δοκιμή απ’ τους οχτώ χιλιάδες αρχικούς χρήστες, η Google αναμένεται να λανσάρει το προϊόν εμπορικά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αν τελικά γίνει αρκετά δημοφιλές, είναι αμφίβολο το αν η εταιρεία θα συνεχίσει να το παράγει στις Η.Π.Α....

Keywords
Τυχαία Θέματα