Συνεργασία Mozilla με Telefonica και Deutsche Telekom

Για την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Boot to Gecko.

Όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει η Mozilla πριν μερικές εβδομάδες, το νέο της λειτουργικό σύστημα για smartphones έκανε την εμφάνισή του στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Το Boot

to Gecko είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε HTML5 και στόχος της Mozilla είναι να δημιουργήσει “open Web” smartphones. Σε απλά ελληνικά, ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα και οι εφαρμογές που το απαρτίζουν έχουν δημιουργηθεί με web προγραμματισμό (HTML5, CSS, Java), χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως απαιτείται να είσαι πάντα online για να το χρησιμοποιήσεις –φαντάσου κάτι σαν το Chrome OS της Google.

Η Mozilla λοιπόν, ανακοίνωσε δύο πολύ σημαντικές συνεργασίες. Πρώτον, η Telefonica δεσμεύτηκε πως θα κατασκευάσει συσκευές βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα και, δεύτερον, η Deutsche Telekom θα “δανείσει” μέλη της ομάδας Innovation Labs για την ανάπτυξη του Boot to Gecko. Παράλληλα οι Qualcomm και Adobe δήλωσαν την υποστήριξή τους στο project. Δες παρακάτω ένα βίντεο με μια πρώιμη έκδοση του περιβάλλοντος χρήστη του Boot to Gecko.

Keywords
Τυχαία Θέματα