Τον Ιούνιο κυκλοφορεί το NVIDIA Shield

Στα $350 το κόστος της φορητής παιχνιδομηχανής της NVIDIA.

Ξεκίνησε από «project» όμως τελικά μετατράπηκε σε «προϊόν». Ο λόγος φυσικά για το NVIDIA Shield που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τον Ιούνιο. Η βασισμένη στο Android φορητή παιχνιδομηχανή της NVIDIA είναι μια απ’ τις πρώτες συσκευές που ενσωματώνουν το κορυφαίο SoC Tegra 4 και είδε για πρώτη φορά τα φώτα της

δημοσιότητας στην περασμένη έκθεση CES.

To Shield διαθέτει οθόνη αφής 5 ιντσών με ανάλυση 720p, 2GB RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο (επεκτάσιμο), ενσωματωμένα ηχεία (που σύμφωνα με την εταιρεία θα μας εκπλήξουν ευχάριστα), Wi-Fi και τρέχει Android Jelly Bean (4.2.1). Διαθέτει επίσης GPS, Bluetooth 3.0, mini-HDMI, micro-USB 2.0 και υποδοχή ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

Οι κάτοχοί του θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια που θα βρίσκουν τόσο στο Google Play όσο και στο NVIDIA TegraZone –αν και αυτά του Google Play θα πρέπει να υποστηρίζουν landscape mode. Παράλληλα, θα μπορούν να κάνουν streaming στην φορητή κονσόλα και τα αγαπημένα τους παιχνίδια από το (συμβατό) PC τους.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως με το κόστος του Shield να «κλειδώνει» στα $350, η επιτυχία του είναι αμφίβολη, ειδικά τη στιγμή που κάποιος με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε να αγοράσει ένα smartphone (εντάξει, λιγότερο ισχυρό, αλλά ΟΚ για casual gaming). Επιπλέον, τα PS Vita και Nintendo 3DS διατίθενται ήδη σε χαμηλότερες τιμές. Τέλος, το γεγονός πως η NVIDIA σκοπεύει να αναβαθμίζει το προϊόν σε ετήσια βάση –όπως συμβαίνει με τα smartphones και θα ισχύει και για το OUYA– είναι κάτι που θα προβληματίσει τους υποψήφιους αγοραστές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα