Φτιάξε μόνος σου πεντανόστιμο κιουνεφέ

12:14 10/5/2022 - Πηγή: Star
Ένα λαχταριστό κιουνεφέ έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή breakfast@star.Φτιάξε μόνος σου υπέροχο κιουνεφέΟ σεφ μπήκε στην κουζίνα και μας έδειξε πώς να φτιάξουμε το παραδοσιακό αραβικό επιδόρπιο που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.Τρίγωνα Πανοράματος: Το αυθεντικό και σιροπιαστό γλυκό της ΘεσσαλονίκηςΥλικά· 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι· 150 γρ. βούτυρο· 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη· 100 γρ. κρέμα τυρί· 200 γρ. μυζήθρα· 100 γρ. φιστίκια ΑιγίνηςΥλικά για το σιρόπι· 300 γρ. ζάχαρη· 250 γρ. νερό· 1 ξυλάκι
κανέλας· ½ λεμόνι χυμό και ξύσμαΦτιάξτε το πιο νόστιμο σάμαλι!Εκτέλεση της Συνταγής· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.· Ξεμπλέκουμε τα φύλλα από το κανταΐφι προσεκτικά περνώντας τα δάχτυλά μας ανάμεσα από τις ίνες.· Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.· Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας λίγο από το λιωμένο βούτυρο, με ένα πινέλο αλείφουμε τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού (28 εκατοστά).· Στρώνουμε στη βάση του ταψιού τη μισή ποσότητα από τα φύλλα κανταΐφι και πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας από πάνω ώστε να γίνει μια επίπεδη στρώση.· Ραντίζουμε ομοιόμορφα, τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο, με ένα πινέλο επάνω στη στρώση από το κανταΐφι.· Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη μοτσαρέλα, τη μυζήθρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας, το κρέμα τυρί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.· Μεταφέρουμε το μείγμα από τα τυριά, επάνω από το στρωμένο κανταΐφι και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.· Καλύπτουμε από πάνω με το υπόλοιπο φύλλο από κανταΐφι και δημιουργούμε μια στρώση ίδια με προηγουμένως.· Πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας από πάνω ώστε να γίνει επίπεδη και τη ραντίζουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.· Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 45’ με 50’.Εκτέλεση για το σιρόπι· Βράζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5΄από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.· Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα το καυτό γλυκό, με το ζεστό σιρόπι.· Ψιλοκόβουμε τα φιστικιά Αιγίνης, πασπαλίζουμε το γλυκό μας από πάνω και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.· Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα