Πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

15:22 26/9/2023 - Πηγή: Star
Αν σας αρέσουν οι πίτες ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στην εκπομπή Breakfast@star την καλύτερη συνταγή και την πιο εύκολη! Γιατί θέλει τρόπο και όχι κόπο!Εύκολη και νόστιμη κιμαδόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο!Δείτε τα υλικά για τη συνταγή500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του240 γρ. Ηλιέλαιο240 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά5 Αυγά600 γρ. Τυρί φέτα200 γρ. Γιαούρτι 2% λιπαρά2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι1 Κλωνάρι φρέσκο δυόσμοΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι2 κ.σ. Ελαιόλαδο για άλειμμα10 Φύλλα φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα• Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε
με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό.• Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το γάλα και το πιπέρι καιανακατεύουμε για 2 λεπτά.• Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα θρυμματισμένη και τα φύλλα από τα μυρωδικάψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μία μαρίζ.• Κοσκινίζουμε στο μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.• Σε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με το ελαιόλαδο.• Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα.• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 50 λεπτά στη μεσαία σχάρα.• Σερβίρουμε την τυρόπιτα σε κομμάτια με τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι.
Keywords
Τυχαία Θέματα