H Volvo παρουσιάζει το XC60 σε υβριδική έκδοση Plug-in στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής του 2012

H Volvo, πρωτοπόρος στην υβριδική τεχνολογία Plug-in, μετά το V60 Plug-in Hybrid που σε λίγες εβδομάδες μπαίνει στην παραγωγή, παρουσιάζει αντίστοιχη έκδοση και του XC60! Το πρωτότυπο XC60 Plug-in Hybrid παρουσιάζεται στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής του 2012 που
ανοίγει τις πύλες της στο Ντιτρόιτ. Η καινοτομία αυτή τη φορά έγκειται στο ότι η Volvo επέλεξε έναν βενζινοκινητήρα ως μηχανή εσωτερικής καύσης του XC60 Plug-in Hybrid, σε αντίθεση με το V60 Plug-in Hybrid που χρησιμοποιεί πετρελαιοκινητήρα!
Το Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept είναι ένα ηλεκτρικό...αυτοκίνητο, ένα πολύ οικονομικό υβριδικό και ένα ισχυρό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, όλα σε ένα. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο οδηγός αποφασίζει με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιήσει τη διαθέσιμη ισχύ, από το συνδυασμό του υψηλής απόδοσης βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα.
"Η τεχνολογία στο XC60 Plug-in Hybrid Concept έρχεται πραγματικά κατευθείαν από το μέλλον, καθιστώντας το μοντέλο μοναδικό», λέει ο Stefan Jacoby, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Corporation. "Η Volvo αποδεικνύει ότι μπορεί να προσφέρει "πράσινα" αυτοκίνητα χωρίς να επηρεάζεται στο παραμικρό, οποιαδήποτε από τις ιδιότητες ενός πολυτελούς αυτοκινήτου. Δεν υπάρχει άλλος κατασκευαστής που να έχει καταφέρει να συνδυάσει οικονομία καυσίμου και ηλεκτρική ενέργεια σε αυτό το επίπεδο, από ένα αυτοκίνητο ευρύχωρο αλλά και υψηλών επιδόσεων, με 350 συνολικά ίππους!"
"Αυτή η παγκόσμιας κλάσης plug-in υβριδική τεχνολογία, υιοθετεί τον πρώτο state-of-the-art τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα από τη νέα γκάμα τετρακύλινδρων κινητήρων της Volvo, με τη χαρακτηριστική ονομασία-"ομπρέλα" VEA (Volvo Environmental Architecture = Περιβαλλοντική Αρχιτεκτονική Volvo) που εξαγγείλαμε το Φθινόπωρο στη Φρανκφούρτη. Θα φτάσει στις αμερικάνικες εκθέσεις μας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ωστόσο, είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε ποιο μοντέλο θα είναι το πρώτο στο οποίο θα εφαρμοστεί αυτή η τεχνολογικά προηγμένη λύση," συμπληρώνει ο Stefan Jacoby.
Plug-in Hybrid - τρία αυτοκίνητα σε ένα
Ο οδηγός επιλέγει την προτιμώμενη λειτουργία μέσω τριών κουμπιών στο ταμπλό. Τα κουμπιά δίνουν στο αυτοκίνητο τρεις διαφορετικές "ιδιοσυγκρασίες": Pure, Hybrid και Power.
Η επιλογή Pure, διασφαλίζει πως το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με τον ηλεκτρικό κινητήρα και μάλιστα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ακτίνα δράσης με βάση την αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα, φτάνει μέχρι και τα 35 μίλια (αυτονομία σύμφωνα με τις πιστοποιήσεις των ΗΠΑ), με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε αστική κυκλοφορία. Η αυτονομία σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση για αντίστοιχο κύκλο οδήγησης NEDC είναι 45 χιλιόμετρα.Η επιλογή Hybrid είναι η αυτόματη ρύθμιση κάθε φορά που το αυτοκίνητο ξεκινάει. Βενζινοκινητήρας και ηλεκτροκινητήρας συνεργάζονται για να παρέχουν τη μέγιστη οδηγική απόλαυση με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση κύκλου οδήγησης NEDC, οι εκπομπές CO2 είναι 53 γρ./χλμ., το οποίο μεταφράζετα
Keywords
Αναζητήσεις
xc 60 υβριδικο
Τυχαία Θέματα