Final Four | Ένα βήμα από τον... παράδεισο!

Έτοιμος να ξαναγράψει ιστορία είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης, Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας (12/5, 22:00, ΕΤ1, Novasports 1) στο Λονδίνο, με στόχο να υπερασπιστεί το... στέμμα του και να μην αφήσει την "βασίλισσα" να ανέβει στον... θρόνο του!

Η

αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση, όπως είπε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου (11/5). Οι "ερυθρόλευκοι" με νίκη απέναντι στους Μαδριλένους στον αποψινό τελικό του Φάιναλ Φορ θα κάνουν το repeat, βάζοντας έτσι το όνομά τους σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ ομάδων που έχουν υπερασπιστεί τον τίτλο τους, μαζί με την Ολίμπια Μιλάνο (1987, 1988), την Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) και την Μακάμπι (2004, 2005).

Οι Πειραιώτες προκρίθηκαν για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια στο Φάιναλ Φορ και με την εντυπωσιακή νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα έλεγε κανείς ότι ο αρχικός στόχος έχει ήδη επιτευχθεί. Ωστόσο, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, άπαντες στο "στρατόπεδο" των Πειραιωτών είναι... διψασμένοι για την κούπα και θα βγουν στο παρκέ της "O2 Arena" με στόχο να ανέβουν και πάλι στο υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης. Ή, καλύτερα, να παραμείνουν εκεί, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της Ευρωλίγκας!

Πάντως, η δίψα της "βασίλισσας" ίσως είναι περισσότερη, καθώς έχει να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο από το 1995. Τότε, στη Σαραγόσα, είχε νικήσει τον Ολυμπιακό!

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης θα παραταχθούν πλήρεις στον μεγάλο τελικό, ωστόσο η ομάδα του Μπαρτζώκα -ο οποίος σημειωτέον θα γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτάει Ευρωλίγκα, εφόσον φυσικά κερδίσουν οι "ερυθρόλευκοι"- θα παίζει ουσιαστικά με... 6 παίκτες! Περισσότεροι από 4.000 φίλοι των Πειραιωτών θα βρεθούν απόψε στην "O2 Arena" του Λονδίνου με σκοπό να δώσουν βροντερό παρών, να στηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών και στο τέλος να πανηγυρίσουν το δεύτερο διαδοχικό Πρωτάθλημα Ευρώπης!

Το... όνειρο του Ολυμπιακού απέχει, λοιπόν, μόλις ένα βήμα για να γίνει πραγματικότητα. Ένα βήμα από μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Ένα βήμα από την πιστοποίηση πως μία νέα υπερδύναμη έχει δημιουργηθεί για τα καλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ένα βήμα από τον... παράδεισο!

Keywords
Τυχαία Θέματα