Α ΕΣΚΑ | Μητσόπουλος: "Για την τιμή και την φανέλα του Σπόρτιγκ"

Ο Σπόρτιγκ πέρασε με ευκολία το... εμπόδιο του Αγίου Θωμά για την 24 αγωνιστική της Α' ΕΣΚΑ και ο Χρήστος Μητσόπουλος μίλησε στο superbasket.gr για την επιστροφή στις νίκες της ομάδας του.


Πήρατε μία επιβλητική νίκη με 66-42 απέναντι στον Άγιο Θωμά. Τι πιστεύεις οτι έκρινε το παιχνίδι;

"Ήμασταν πολύ δυνατοί στην άμυνα, είχαμε τον έλεγχο στα ριμπάουντ και δώσαμε την μπάλα μέσα στη ρακέτα

αρκετά. Βγάζαμε εύκολα σουτ και βάζαμε εύκολα καλάθια γιατί οι αντίπαλοι είχαν πρόβλημα στους ψηλούς. Θέλω να αφιερώσω αυτή την νίκη και την εμφάνισή μου στον πατέρα μου που είναι στο νοσοκομείο και αναρρώνει απο μεγάλης σημασίας χειρουργείο".

Το παιχνίδι κύλησε όπως το είχατε σχεδιάσει;

"Περιμέναμε οτι θα έρθουν να παίξουν δυνατά γιατί παίζουν την κατηγορία. Εμείς παίζουμε για την τιμή και για την φανέλα . Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι όλη την εβδομάδα και ήμασταν έτοιμοι να τους κερδίσουμε παρόλα τα προβλήματα που έχουμε αυτή την στιγμή .

Είχατε να νικήσετε από τις 23 Ιαναουαρίου...
"Ήρθε η νίκη μετά απο καιρό. Την χρειαζόμασταν ως ομάδα αλλά και για τον εαυτό μας . Πλέον δεν κυνηγάμε τίποτα , κοιτάμε μπροστά, απομένουν δύο αγωνιστικές και θέλουμε να κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια".

Έχετε ένα νέο προπονητή , τον Αλέξη τον Καρατζά . Πιστεύεις οτι πλέον παίζετε με την δικιά του φιλοσοφία και τα δικά του στοιχεία παιχνιδιού;

"Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να καταλάβει αυτός εμας και εμείς αυτόν. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια , μας εμπιστεύεται και τον εμπιστευόμαστε. Παίζουμε για αυτόν, είμαστε "εμείς" ως ομάδα και μέχρι τώρα νομίζω οτι για το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα τον έχουμε καταλάβει αρκετά και έχουμε εμπεδώσει ως ομάδα κάποια απο τα στοιχεία παιχνιδιού του.

Έχετε χάσει τον τελευταίο καιρό πολλά παιχνίδια που κρίθηκαν στο καλάθι...

"Στο τελευταίο σουτ δύο φορές έχουμε υποστεί την ήττα. Έχουμε πολλές απουσίες και είναι λογικό να μην μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Την επόμενη αγωνιστική παίζετε στην Πεντέλη. Τι να περιμένουμε σε αυτό το παιχνίδι ;

"Πάμε για την νίκη , την Πεντέλη την έχουμε νικήσει στην έδρα μας . Θέλουμε την νίκη για την ψυχολογία μας και το γόητρό μας. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω οτι θα κοντράρουμε την Πεντέλη παρόλα τα πολλά προβλήματα . Παίζουμε ομαδικά, μας έχει βοηθήσει πολύ και ο Καρατζάς στο παιχνίδι και δεν υπάρχει εγωισμός. Πλέον παίζουμε ως ομάδα και σαν σύνολο".

Γιατί εμφανίζετε διαφορετικό πρόσωπο στα εκτός έδρας παιχνίδια ;

"Νιώθουμε αλλιώς στα Πατήσια. εδώ είναι το σπίτι μας. Έχουμε την στήριξη του κόσμου. Το εκτός έδρας πρόσωπό μας είναι στην ψυχολογία μας καθαρά. Δεν έχουμε σταθερή ψυχολογία με αποτέλεσμα να μην είμαστε σταθεροί στην απόδοσή μας. Ελπίζω στην Πεντέλη να αλλάξουμε το εκτός έδρας πρόσωπό μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα