Αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Άρης

Ο Άρης πάλεψε για 15 λεπτά αλλά η Χίμκι απέδειξε την ανωτερότητά της, επικράτησε των "κιτρινόμαυρων" με 88-72 και η Ελληνική ομάδα, με μόλις μία νίκη στο Last 16, λέει αντίο στην διοργάνωση.

Ο Άρης μπήκε δυναμικά στο πρώτο δεκάλεπτο και με τον Δημήτρη Βεργίνη να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, δεν άφησε την Ρωσική ομάδα να ξεφύγει στο σκορ. Στα μισά της περιόδου μάλιστα, ο Άρης

πήρε προβάδισμα ως και 5 πόντους (11-16 στο 5').

Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, η Χίμκι έδειξε να "πατάει" καλύτερα στο παρκέ και στο 16' πέρασε μπροστά με 7 πόντους (35-28). Η Ρωσική ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία και τους Φριτζόν και Κελάτι να σκοράρουν, έφτασαν την διαφορά στο +10 (44-34) στο 18', διαφορά που διατήρησαν μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον Πλάνινιτς να δημιουργεί και την ομάδα του να μην απειλείται από τον Άρη που δυσκολευόταν να βρει το καλάθι. Οι Ρώσοι, ένα λεπτό πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου έφτασαν την διαφορά στους 16 πόντους (68-52), την μεγαλύτερη ως εκείνη τη στιγμή στον αγώνα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης με Μόλντροου και Κερούς έδειξε σημάδια αντίδρασης αλλά η διαφορά των 16 πόντων από την τρίτη περίοδο, ήταν πολύ δύσκολο να καλυφθεί. Η Χίμκι είχε τον έλεγχο του αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκειά του και με αυτό τον τρόπο ήρθε το τελικό 88-72.

Δεκάλεπτα: 22-22, 48-38, 70-54, 88-72
Keywords
Τυχαία Θέματα