Χαλικιά: "Νιώθω ευλογημένη"

"Όταν άκουσα την κόρνα της λήξης ήθελα να αγκαλιάσω όλες τις συμπαίκτριές μου", είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε η Κατερίνα Χαλικιά για να περιγράψει το ρεκόρ Γκίνες που πέτυχε ο Αθηναϊκός και τόνισε ότι είναι ευλογημένη που ανήκει σ' αυτήν την ομάδα.

Η Κατερίνα Χαλικιά ξεκίνησε στον Αθηναϊκό σε ηλικία μόλις 8 ετών και κάνοντας κάποιες διακοπές μακριά από τον Βύρωνα, είναι η πιο παλιά παίκτρια της ομάδας και έχει βιώσει όλες τις σπουδαίες στιγμές. Η Κατερίνα Χαλικιά μίλησε στο superbasket.gr για το ιστορικό κατόρθωμα του Αθηναϊκού.
- Ποιες είναι οι στιγμές που κρατάς πιο έντονα στην μνήμη σου στην πορεία της ομάδας;
"Όλα... Κρατάω το ξεκίνημα της πορείας που ήταν τα πρωταθλήματα, μετά την κατάκτηση του Eurocup και το Triple Crown που ήταν για μένα κάτι το πρωτόγνωρο, το φανταστικό. Μετά είναι το ρεκόρ των 80 νικών και φυσικά οι 91 σερί νίκες".
- Αν σου ζήταγαν να βάλεις σε μια ζυγαριά την κατάκτηση του Eurocup και το ρεκόρ , ποιο θα βάραινε περισσότερο;
"Δεν νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω ένα από τα δύο. Μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά. Το ρεκόρ Γκίνες είναι κάτι που γράφεται στην παγκόσμια ιστορία και το triple crown το ίδιο. Αλήθεια δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα από τα δύο. Είναι και τα δύο εξίσου σημαντικά και σπουδαία".

-Όταν άκουσες την κόρνα της λήξης στον παιχνίδι απέναντι στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου και συνειδητοποιήσες τι έχετε καταφέρει, πως ένιωσες;
"Ένιωσα ενθουσιασμό, χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια που ανήκω σ' αυτή την ομάδα. Ξεκίνησα από τον Αθηναϊκό σε ηλικία 8 χρονών, πήρα μεταγραφή και μετά επέστρεψα. Να φανταστείς ότι έπαιζα σε ανοιχτό γήπεδο, οπότε μόνο συγκίνηση και περηφάνια μπορώ να νιώσω για το που έχει φτάσει αυτή η ομάδα και που έχω αυτές τις συμπαίκτριες. Με τις συμπαίκτριές μου έχουμε φοβερό δέσιμο, είμαστε μία οικογένεια. Μόλις ακούστηκε η κόρνα της λήξης στο παιχνίδι απέναντι στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου ήθελα να έχω μια μεγάλη αγκαλιά που να τις χωράει όλες".

- Όταν ήσασταν κοντά στην κατάρριψη του ρεκόρ που κράταγε ο Αρης και μετέπειτα το κολέγιο του Κονέκτικατ, νιώσατε άγχος;
"Οχι, εγώ προσωπικά δεν αγχώθηκα, ούτε τα υπόλοιπα κορίτσια. Δεν θέλω να φανώ υπερόπτης αλλά νικάμε συνέχεια, δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να χάσουμε. Ήμασταν σίγουρες για τους εαυτούς μας και κατάλληλα προετοιμασμένες. Το σερί σου δίνει αυτή τη σιγουριά. Η χώρα μας περνάει πολύ δύσκολα και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και δεν θέλω να φανεί ότι είμαστε υπερόπτες για τα όσα έχουμε καταφέρει".

- Σε στενοχωρεί το γεγονός ότι καταφέρατε κάτι τόσο σπουδαίο σ΄ένα πρωτάθλημα που δεν βιώνει τις καλύτερες του μέρες;
"Αυτό είναι σε συνάρτηση με αυτό που σου είπα πριν. Το μπάσκετ έχει μια καμπή λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι χαμηλό αλλά δεν ξέρω τι φταίει. Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε το μπάσκετ με νύχια και με δόντια, αλλά τα νέα παιδιά έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τον αθλητισμό και αυτό σε συνάρτηση με τα οικονομικά προ

Keywords
Τυχαία Θέματα