ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Για να έχει αξία, ο μαγικός αριθμός είναι 3

Από... μισές προκρίσεις έχει χορτάσει ο Ολυμπιακός. Γι αυτό και πρέπει να ολοκληρώσει το έργο του για να πανηγυρίσει. Ισως στην εξέλιξη της σειράς αυτή η νίκη να αποδειχθεί και η πιο σημαντική, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να φτάσει στον μαγικό αριθμό 3.

Ψυχραιμία, λοιπόν. Οχι τίποτα άλλο, να θυμηθούμε και τους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ τη σεζόν 2007-08 ή το πάρτι που στήθηκε μετά το 1-0 επί της Σιένα πέρυσι, με την

απίστευτη συντριβή των Ιταλών... Και στις δύο περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός βιάστηκε να πιστέψει πως η δουλειά τελειώσε.

Με 1-0, όμως, δεν προκρίθηκε κανείς κι αυτό ισχύει και για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Είναι σημαντικό το πρώτο βήμα και για τους δύο, ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότεροι ουδέτεροι δεν έβλεπαν καμία ελληνική ομάδα στο φάιναλ φορ. Τώρα οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει μπρέικ και οι πράσινοι περίπατο απέναντι στην Μακάμπι. Αλλά επιμένουμε, χρειάζονται άλλες δύο νίκες.

Για να σταθούμε περισσότερο στον Ολυμπιακό τον οποίο παρακολουθήσαμε live στη Σιένα, έδειξε χαρακτήρα ομάδας με εμπειρία, παρότι στο παρκέ είχε παίκτες που δεν έχουν μάθει από πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Στην πεντάδα που τελείωσε το ματς, βρίσκονταν οι Λο, Σλούκας, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Χάινς. Ο Πρίντεζης ήξερε τα κατατόπια, ο Παπανικολάου ήταν εκτός 12αδας στο περυσινό 4ο ματς εδώ, ο Σλούκας, ο Λο και ο Χάινς είναι για πρώτη φορά εδώ. Το ίδιο και ο Ντόρσεϊ, αλλά και ο Μάντζαρης. Με τη σωστή καθοδήγηση του Ιβκοβιτς, οι άπειροι έμοιζαν με πολύπειρους και έγινε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Βέβαια αποδείχθηκε και στην πράξη αυτό που έλεγαν από την πρώτη στιγμή οι Αγγελόπουλοι και ελάχιστοι τους πίστευαν. Οχι με δύο σωστές προσθήκες Αμερικανών, οι ερυθρόλευκοι θα αλλάξουν επίπεδο. Και όντως άλλαξαν, ανεξάρτητα από την έκβαση της σειράς. Αλωσαν τη Σιένα, με τον Λο να γίνεται ηγέτη στη θέση του ηγέτη. Οταν αποβλήθηκε ο Σπανούλης με 5ο φάουλ, ο Πρίντεζης δεν ήταν μόνος. Είχε και το Λο. Και δεν χρειάστηκε να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά ο Μάντζαρης, ο Παπανικολάου, ο Σλούκας. Εκαναν τη δουλειά που τους αναλογούσε, αλλά τα δύσκολα τα έκανε ο Λο. Να γιατί λέγαμε πως ήταν σημαντική η απουσία του στον τελικό του Κυπέλλου.

Το 1-0 έγινε, λοιπόν και για τις δύο ελληνικές ομάδες, αλλά ακόμα είναι νωρίς. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι πως και οι δύο μπορούν να προκριθούν. Και ένα φάιναλ φορ με δύο ελληνικές ομάδες στην Πόλη, σε μια τόσο δύσκολη εποχή, δεν είναι και λίγο πράγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα