ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ | Φραγκιάς: "Να γίνει κλειστή λίγκα"

Να τελειώσει η καραμέλα περί ιστορικών σωματείων ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Βασίλης Φραγκιάς, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του Κολοσσού πρότεινε να γίνει μια κλειστή λίγκα και οι ομάδες που θα συμμετέχουν να είναι όσες αντέχουν οικονομικά.

"Μπράβο στον ΠΑΟΚ για την πρωτοβουλία που πήρε ώστε να μπουν δωρεάν οι γυναίκες στο γήπεδο, αλλά υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στην Α1. Η πρότασή μου είναι να γίνει κλειστή λίγκα με ομάδες ποου να έχουν οικονομικά εχέγγυα, αυτές που μπορούν να αντέξουν. Ας είναι οποιαδήποτε ομάδα κι ας μην περιμένει πέντε χρόνια για να ανέβει από την Α2. Σέβομαι την ιστορία του ΠΑΟΚ, του Άρη αλλά πρέπει να αλλάξει η κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ είχε άλλη ομάδα στον πρώτο γύρο και άλλη έχει στο δεύτερο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η καραμέλα του ιστορικού σωματείου. Έχουμε δει χιλιάδες παραδείγματα ομάδων που έπεσαν στην Ευρώπη. Κι ο Κολοσσός να έχει προβλήματα, ας πέσει πέντε κατηγορίες. Για όλες τις ομάδες πρέπει να γίνει μία αρχή. Δε χρειάζεται να κοιτάξουμε τόσο μακριά, Ισπανία ή ΝΒΑ. Όταν σταματήσει η πελατειακή σχέση σε όλα τα πράγματα, θα διορθωθούμε κιόλας".
Αναφορικά με το παιχνίδι τόνισε: "Όπως εξελίχθηκε το ματς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο. Ήμασταν υπερβολικά άστοχοι και είχαμε ένα νεκρό πεντάλεπτο, όσο και αν προσπαθούσαμε να μείνοιυμε ζωντανοί με την άμυνα, δε γινόταν. Το ματς πήγε σε κλειστό τέμπο από τον ΠΑΟΚ, για να μην τρέξουμε. Δείχνουμε μία κούραση στα τελευταία ματς. Αρκετά από τα παιδιά που έχουν τραβήξει το κουπί θέλουν φρεσκάρισμα. Διατηρούμαστε ψηλά, έχουμε άλλα 4 ματς από τα οποία τα τρία μπορούν να μας δώσουν την 3η θέση. Από κει και μετά, να είμαστε ταπεινοί, το κεφάλι κάτω και να προσπαθήσουμε να ξαναφέρουμε την ομάδα στο επίπεδο φορμαρίσματος που ήταν πριν. Αυτήν τη στιγμή ο Κολοσσός κάνει τεράστιο βήμα σε σχέση με παραδοσιακές ομάδες και πρέπει να το διαχειριστούμε». Για το μυστικό της επιτυχίας του Κολοσσού την φετινή σεζόν ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε: "ήμουν τυχερός που στη διοίκηση υπάρχουν αμιγώς μπασκετικοί άνθρωποι. Είπαμε να κάνουμε μικρό μπάτζετ ώστε να είναι όλοι πληρωμένοι, να έχουμε ηρεμία και θετική διάθεση. Αυτή η συνταγή συν οι επιλογές των παικτών, μας οδήγησαν εδώ. Έχουμε ξεχάσει ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι, πρώτα το κάνεις επειδή το αγαπάς. Εμείς ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε".

Τέλος για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τόνισε: "Είναι καθαρά θέμα της διοίκησης του Κολοσσού. Η εξαργύρωση της καλής πορείας είναι να παίξεις σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Υπάρχουν πολλές παράμετροι. Δεν το έχουμε συζητήσει, προσπαθούμε να διαχειριστούμε την πορεία της ομάδας γιατί στην Ελλάδα τη μία μέρα εσαι Θεός και την άλλη στα Τάρταρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα