ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ | "Κολοσσός" και επίσημα ο Οσμπι

Παίκτης του Κολοσσού είναι και με τη βούλα ο Μπαμπάλε Οσμπι, ο οποίος θα φορά τη φανέλα των Ροδιτών μέχρι το τέλος τη σεζόν και είναι ο ψηλός που θα κληθεί να δώσει στον Βασίλη Φραγκιά τις πολύτιμες λύσεις που περιμένει μέσα στο "ζωγραφιστό"!

Οι "θαλασσί" ανακοίνωσαν επισήμως την απόκτηση του Κονγκολέζου φόργουορντ-σέντερ με αμερικάνικο διαβατήριο, που ξεκίνησε τη σεζόν στην Γαλλία και την Ορλεάν, με την οποία μετρούσε 8,4 πόντους και 2,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στα επτά ματς που πρόλαβε να αγωνιστεί.

Η ανακοίνωση του Κολοσσού αναφέρει:

"Η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός ανακοινώνει τη συνεργασία με τον καλαθοσφαιριστή Bambale Osby, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ OSBY

O Bambale Mbulatale Emmanuel Osby, όπως είναι το πλήρες όνομα του γεννήθηκε στις 21 Μαϊου 1986 στο Ρίτσμοντ και έχει ύψος 2.03, αγωνιζόμενος στις θέσεις μέσα στη ρακέτα. Ο Osby είναι Κονγκολέζος και κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, ενώ τον συνοδεύουν πάρα πολύ καλά στοιχεία. Παίζει στις θέσεις «4» και «5» και έχει μεγάλη θητεία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς έχει αγωνιστεί σε Ισραήλ, Αυστρία, Ρουμανία, Εσθονία, Γαλλία, καθώς και στο Πόρτο Ρίκο. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ το 2008, έχοντας συμπαίκτη τον Τζέιμς Γκιστ του Παναθηναϊκού και την τελευταία του χρονιά είχε 11.5 πόντους και 6.5 ριμπάουντ σε 33 παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι με την Ορλεάνη αγωνίστηκε στο Euro Cup έχοντας 9 πόντους και 2.3 ριμπάουντ σε 7 συμμετοχές, ενώ στο πρωτάθλημα σε 7 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα είχε 8.4 ριμπάουντ και 2.7 ριμπάουντ. Τη σεζόν 2010-11 αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στο εσθονικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της TTU Talinn, όπως και στη βαλτική λίγκα. Ο Bambale Osby βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι στη Ρόδο, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο συνεργασίας και το απόγευμα θα τεθεί στη διάθεσή του Βασίλη Φραγκιά, οπότε και θα κάνει το ντεμπούτο του, το προσεχές Σάββατο στο Ρέθυμνο.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

(2006-08) Maryland

(2009-10): Maccabi Ramat Gan (Ισραήλ), Gmuden(Αυστρία), Pitesti (Ρουμανία)

(2010-11): TTU Talinn (Εσθονία), Vaqueros De Bayamon (Πόρτο Ρίκο)

(2011-12): Maurienne (Pro B)

(2012-13): Orleans (Pro A) ".

Keywords
Τυχαία Θέματα