Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί οι διασώστες του ΕΚΑΒ Κρήτης

12:23 22/1/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της εφημερίδας "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ" αποκαλύπτει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία που συνέβη πριν από ένα μήνα όταν δυο διασώστες του ΕΚΑΒ Κρήτης σκοτώθηκαν στην άσφαλτο.
Βασικό συμπέρασμα όλων των εμπειρογνωμόνων είναι ότι από τη σύγκρουση θα μπορούσε να έχουν γλιτώσει οι δύο διασώστες, όχι όμως με ένα τέτοιο ασθενοφόρο και με τις προϋποθέσεις που για χρόνια αυτό λειτουργούσε.
Το μικρό επιβατηγό, όπως συγκλίνουν μέχρι στιγμής οι πραγματογνώμονες, για άγνωστο λόγο για την ώρα και παρότι επίσης δεν είχε μεγάλη ταχύτητα (μάξιμουμ τα 80 χλμ.),

ενώ κινούνταν προς το Ηράκλειο, σύρθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr.
Το αριστερό ψαλίδι του ασθενοφόρου έσπασε σε δύο σημεία, καταρρέοντας έτσι η εμπρόσθια γέφυρα, ενώ το ρεζερβουάρ είχε ανοίξει σε τρία σημεία και μάλιστα ότι ο λαιμός του, που είναι η είσοδος του καυσίμου που βρίσκεται μπρος και πάνω από το αριστερό φτερό, είχε στην κυριολεξία κοπεί!
Και στα δύο οχήματα διαπιστώθηκε παλαιότητα ελαστικών, το Renault «φορούσε» λάστιχα του 2004 και το ασθενοφόρο του 2006.
Οι εμπειρογνώμονες, με βάση τις ταχύτητες, το είδος της σύγκρουσης θεωρούν ότι τα παραπάνω ήταν αιτίες για ένα σοβαρό αλλά όχι θανατηφόρο τροχαίο. Το κλειδί ήταν το είδος του καυσίμου, το είδος και η θέση του ρεζερβουάρ, το σπασμένο αριστερό ψαλίδι και η θέση που κατέληξε το ασθενοφόρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα