ΚΟΤΖΙΑΣ | Τα δεδομένα για τον αντί-Μάντζαρη

Να που δεν γύρισε ακριβώς το έργο τούμπα, αλλά το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αποκτά πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί των πρωταθλητών Ευρώπης «έσβησε» την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ικαρο και έτσι αν οι «πράσινοι» κερδίσουν με τέσσερις πόντους και πάνω στο ΣΕΦ,

το πρωτάθλημα ξεκινάει από την αρχή, όσον αφορά στην πρωτιά. «Ξεκινάει από την αρχή;». Όχι, λάθος γράψαμε. Ο Παναθηναϊκός σε μία τέτοια περίπτωση θα γίνει το φαβορί. Μέχρι νεωτέρας βέβαια, αφού θα έχει να παίξει από κει και πέρα σε Πυλαία και Νέα Σμύρνη. Στη Νέα Σμύρνη θα πάει να παίξει και ο Ολυμπιακός.

Προς το παρόν, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά. Εχουν, όμως, μπόλικους μπελάδες στο μυαλό τους. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ ήταν ένα μικρό (;) σοκ. Το ματς με την Φενέρ είναι επίσης πολύ υψηλό εμπόδιο. Αλλά ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος έχει να κάνει με τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον τραυματισμό του. Δεν είναι μόνο ότι ο Ολυμπιακός χάνει τον πιο συνεπή αγωνιστικά παίκτη του και δη έναν εξαιρετικό αμυντικό. Είναι ότι τον χάνει σε κρίσιμο χρονικά σημείο και ότι πρέπει να βρει παίκτη σε μία δύσκολη εποχή για να βρεις καλό παίκτη. Και αυτός ο παίκτης είναι σίγουρο ότι θα «κουμπώσει» στο υπόλοιπο σύνολο; Που να ξέρεις…

Ηδη στην επιφάνεια βγήκαν ορισμένα ονόματα με αυτά του Τζέρεμι Πάργκο και του Κρις Κουίν να ξεχωρίζουν. Ο Πάργκο είναι πιο γνωστός σε μας εδώ στην Ελλάδα, αφού είχε παίξει με την Μακάμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Όταν είχε βγει από το Γκονζάγκα ήταν να τον πάρει ο Νέναντ Μάρκοβιτς στον Πανιώνιο, αλλά προτίμησε τον Ταϊρίς Ράις. Ο Πάργκο είναι πιο πολύ στο στυλ του Σπανούλη και μάλλον δεν χρειάζονται τέτοιο παίκτη οι Πειραιώτες. Πιο πολύ φαίνεται να τους ταιριάζει ο Κουίν, ο οποίος τείνει περισσότερο στο στυλ του Μάντζαρη. Δεν είναι τόσο καλός αμυντικός όσο ο Μάντζαρης, αλλά είναι πιο αποδοτικός στο επιθετικό κομμάτι. Είναι εξαιρετικός σουτέρ, αλλά και πασέρ. Πιο δημιουργικός σίγουρα από τον άτυχο διεθνή γκαρντ.

Ενδεχομένως στην πορεία να βγουν κι άλλα ονόματα, αλλά αυτή η πορεία προβλέπεται σύντομη. Εκτός των άλλων ακολουθούν τα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει σύντομα παίκτη. Θα είναι ο Κουίν; Ο Πάργκο; Θα δείξει.

Η ουσία είναι ότι οι Πειραιώτες δεν μπορούν να μείνουν έτσι, κυρίως για την πορεία τους στην Ευρωλίγκα. Στην Ελλάδα άλλωστε ο νέος παίκτης λογικά δεν θα προλάβει το ματς της Δευτέρας. Ίσως να μην μπορέσει να προλάβει και τον τελικό. Συν τοις άλλοις στην Ελλάδα και όσον αφορά στο πρωτάθλημα α) ο Ολυμπιακός την Δευτέρα μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς τον Μάντζαρη ή τον αντικαταστάτη του (και στο Κύπελλο βέβαια) και β) στην Α1 και να χαθεί το πλεονέκτημα της έδρας, υπάρχουν τα πλέι-οφς, όπου μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση. Στην Ευρωλίγκα, όμως, τα κουκιά είναι μετρημένα. Και μάλιστα πάνω από όλα πρέπει να έρθει η νίκη στο ματς της Πέμπτης με την Φενέρ. Αν δεν έρθει, τότε ίσως μάλιστα ο νέος παίκτης από κει και πέρα να μην είναι και πολύ απαραίτητος, όσον αφορά στο κομμάτι της Ευρώπης. Θα έχει βλέπετε χαθεί μεγάλο μέρος των πιθανοτήτων πρόκρισης.

Εστω και αν ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να το παλέψει μέχρι εκεί, που δεν πάει.

Keywords
Τυχαία Θέματα