Ολυμπιακοί αγώνες | Ο Σβεντ "χάρισε" το χάλκινο στην Ρωσία

Η Ρωσία αφού... σοβαρεύτηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και με τον Αλεξέι Σβεντ να δείχνει την κλάση του με 25 πόντους, πήρε τη νίκη επί της Αργεντινής με και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Λονδίνου.

Η Ρωσία ξεκίνησε πιο δυναμικά το παιχνίδι και στο 3' βρέθηκε να προηγείται

με 4-10. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 14-14 και πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο η Αργεντινή ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα και κατάφερε μάλιστα στο 12' να κάνει το 27-21, την μεγαλύτερη ως εκείνη τη στιγμή διαφορά υπέρ της και ο Ντέιβιντ Μπλατ κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ. Έπειτα με δύο τρίποντα, ένα του Σβεντ και ένα του Κριάπα, το ματς ήρθε πάλι στα ίσια 27-27. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες επιχειρούσαν αρκετά τρίποντα αλλά καμία από τις δύο δεν μπορούσε διευρύνει την διαφορά με το εικοσάλεπτο να λήγει στο 38-40 για τους Ρώσους.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το παιχνίδι και στην επανάληψη, με την διαφορά αρχικά να μην ξεπερνάει τους 5 πόντους και την Ρωσία να διατηρεί το μικρό προβάδισμα με κορυφαίο τον Αντρέι Κιριλένκο. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ όμως, έπαιξε, όπως στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, πολύ καλή άμυνα πάνω στον Σκόλα και με τον Κιριλένκο οδηγό, πάτησε γκάζι και στο 28' έφτασε στο +11 (50-61), με την Αργεντινή να βρίσκεται μακριά από τον καλό της εαυτό. Αλλά ένα σερί 7-0 στο τελευταίο λεπτό και αποκορύφωμα ένα τρίποντο στην εκπνοή του Καμπάτσο, η Αργεντινή μείωσε στο τέλος του δεκαλέπτου σε 57-61.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε "θρίλερ" με την Αργεντινή να παλεύει σκληρά και να καταφέρνει στο 31' να μειώσει σε 60-61 και ένα λεπτό αργότερα με καλάθι του Τζινόμπιλι να ισοφαρίζει σε 62-62. Όταν τα πράγματα είχαν αρχίσει να δυσκολεύουν για την Ρωσία ανέλαβε δράση ο Αλεξέι Σβεντ που με συνεχόμενα καλάθια έφερε το σκορ στο 66-71 για την ομάδα του αλλά ο Νοτσιόνι απάντησε με τρίποντο για το 69-71. Στο 38' η Αργεντινή ήταν μπροστά με 74-72 αλλά οι Ρώσοι με ένα καθοριστικό τρίποντο του Σβεντ στα 37" για την λήξη και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της Αργεντινής στα τελευταία δευτερόλεπτα, πήραν τη νίκη με 77-81.

Δεκάλεπτα: 20-19, 38-40, 57-61, 77-81

Σε λίγο περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα