ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Περπέρογλου: "Δεν ήθελα να χάσω την πρεμιέρα"

Χαρούμενος τόσο για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, όσο και για το γεγονός ότι κατάφερε να δώσει το παρών στο πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό ματς στο ΣΕΦ, εμφανίστηκε ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος τόνισε ότι οι ερυθρόλευκοι πρέπει να βελτιώσουν κατά πολύ την άμυνά τους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα SportDay, ο 27χρονος

σμολ φόργουορντ μίλησε για το παιχνίδι με την ομάδα της Βιτόρια, στάθηκε στην ανεβασμένη ψυχολογία των Πειραιωτών που οφείλεται κυρίως στην περσινή εκπληκτική χρονιά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και στην επικείμενη επίσκεψη στο παλιό του… σπίτι.

Για την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό:

«Έχει περάσει ενάμισης μήνας που είμαστε όλοι μαζί. Και από την αρχή όλοι με βοήθησαν να αισθανθώ άνετα και να προσαρμοστώ εύκολα. Άλλωστε τα περισσότερα παιδιά τα ήξερα».

Για την υποστήριξη του κόσμου προς το πρόσωπό του:

«Τον ευχαριστώ που έδειξε να με αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή. Βέβαια εκλαμβάνω τη θερμή υποδοχή τους και ως τρόπο... να με ενημερώσουν πως περιμένουν πολλά και από εμένα. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της και να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ:

«Ελαφρυντικά υπάρχουν πολλά. Η ουσία είναι πως αυτό ήταν ουσιαστικά το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας. Θέλουμε δουλειά και εξυπακούεται πως θα δουλέψουμε σκληρά, γιατί αυτή η ομάδα πρέπει να ξεκινά από την άμυνα. Αυτή θα μας δώσει τα εύκολα καλάθια, αυτή θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε το σκορ.

Είχαμε αρκετά νεκρά διαστήματα, στα οποία επιτρέψαμε στην Κάχα να επιστρέψει. Ειδικά στην αρχή της 3ης περιόδου. Πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι στην άμυνα. Είχαμε φάουλ να "ξοδέψουμε", αλλά δεν το κάναμε και αντ' αυτού δώσαμε βολές και η αντίπαλος μας πλησίασε. Έπρεπε να μπούμε δυνατά και να ανοίξουμε τη διαφορά».

Ήταν θέμα χαρακτήρα, όπως ήταν και θέμα του κόσμου που ήρθε να μας στηρίξει στην πρεμιέρα -και φυσικά τον χρειαζόμαστε κοντά μας όλη τη σεζόν-, δεδομένου ότι εμείς ήμασταν αυτοί που είχαμε το άγχος, γιατί εμείς είχαμε το "πρέπει" της νίκης -ως πρωταθλητές και ως γηπεδούχοι. Η Κάχα δεν είχε κάτι να χάσει και έπαιξε ελεύθερα. Το θετικότερο όλων ήταν ότι υλοποιήσαμε τον κύριο στόχο μας: νικήσαμε».

Για την ψυχολογία των Πειραιωτών:

«Είναι σαφές πως πλέον υπάρχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γιατί όλοι ξέρουν τι μπορούν να κάνουν. Αυτό, ειδικά για τα παιδιά που είναι πιο μικρά σε ηλικία, είναι πολύ σημαντικό. Μπαίνουν με άλλη ψυχολογία και παίζουν με μεγαλύτερη ωριμότητα. Ο επόμενος ευρωπαϊκός σταθμός του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα είναι στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντήσει την Αναντολού Εφές, ομάδα που... σπατάλησε χρήμα για να φτάσει φέτος στο φάιναλ φορ. Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Εμείς βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, με τη σειρά που έρχονται. Και μην ξεχνάτε πως είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα