ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Δ. Γιαννακόπουλος: "Να ζητήσουν συγγνώμη οι Αγγελόπουλοι"

Τα βέλη του στους αδερφούς Αγγελόπουλους έριξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που μπήκαν στο χορό και μετέφεραν σε προσωπικό επίπεδο την κόντρα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, θα χορέψουν. Από την άλλη, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έδωσε το σύνθημα για νέα "πράσινη" αυτοκρατορία.

Σε

κοινή τους συνέντευξη στην εφημερίδα "Live Sport", οι δύο άνδρες μίλησαν μεταξύ άλλων για Ομπράντοβιτς, Ιτούδη, Ευρωλίγκα, Ολυμπιακό, αλλά και για τους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Για τα 8 τρόπαια Ευρωλίγκας της Ρεάλ Μαδρίτης:

Π. Γιαννακόπουλος: «Βεβαίως και μπορεί να ξεπεράσει τα οκτώ της Ρεάλ. Ασυζητητί ναι. Επιθυμία όλων μας είναι αυτό».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα τα φτάσουμε. Θα είναι σε δύο, σε τρία, σε πέντε χρόνια; Δεν είναι στόχος ζωής, αλλά παραγοντικής καριέρας. Όσο έχω τη στήριξη του πατέρα, του θείου και της οικογένειάς μου, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κινδύνεψε να μείνει ακέφαλος:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Δεν ήταν κάτι που ήθελα, αλλά το έφεραν έτσι τα πράγματα που ήταν αναπόφευκτο. Δεν θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να μείνει ακέφαλος. Ακούγοντας τον πατέρα και το θείο μου ότι κουράστηκαν και ήθελαν να αποχωρήσουν, προσπάθησα να βρω κάποιον συνεχιστή, δεν βρήκα, οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να γίνει ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο, να πέσει στη Γ’ Εθνική. Τα μοντέλα της πολυμετοχικότητας, τα μοντέλα που οι φίλαθλοι αναλαμβάνουν μια ομάδα, δεν πετυχαίνουν. Δυστυχώς το μόνο μοντέλο που πετυχαίνει είναι του ανθρώπου που έχει τρέλα».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

Π. Γιαννακόπουλος: «Ο κ. Ομπράντοβιτς έφυγε για να βρει ελεύθερο δρόμο να κάνει αυτά που νομίζει εκείνος. Για τον Παναθηναϊκό νομίζω ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει τελειώσει. Είναι επαγγελματίας και βρήκε κάτι καλύτερο, κατά τη γνώμη του. Επέλεξε το δρόμο της αποχώρησης, με γεια του με χαρά του. Καλή του τύχη. Δυστυχώς επηρεάστηκαν και κάποιοι παίκτες και αποχώρησαν. Ενώ δεν έπρεπε. Γιατί ο προπονητής έφυγε, αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα διαφωνήσω με τον πατέρα μου. Ο κ. Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Θα ήταν χαρά μου και είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα ξανασυνεργαστούμε. Ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι του, εγώ τον αγαπάω, είναι ο μεγάλος μου αδερφός και είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα διασταυρωθούν ξανά οι δρόμοι μας. Δεν ξέρω πότε, αλλά είμαι σίγουρος».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Επηρέασε τον κόουτς να φύγει και πολλούς αθλητές να φύγουν. Μου τα έχουν μεταφέρει αυτά αθλητές. Τους έλεγε ότι θα χρεοκοπήσουμε, ότι δεν θα τους πληρώσουμε… Έτυχε πέρσι να έχουμε κάποιες καθυστερήσεις. Ο κ. Ιτούδης το εξέλαβε διαφορετικά και δυστυχώς έπεισε τον κόουτς. Είμαι βέβαιος πως αν ο κ. Ομπράντοβιτς δεν είχε δίπλα του αυτό το διαλυτικό στοιχείο που λέγεται Δημήτρης Ιτούδης, θα ήταν ακόμη μαζί μας, θα είχε πάρει και τη φετινή Ευρωλίγκα και η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Δεν μετανιώνω, δεν στενοχωριέμαι, με τον Αργύρη έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, οι κούπες αποδεικνύουν και τους καρπούς, αλλά θα ήθελα να ήταν ακόμη μαζί μας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα της ομάδας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συνεργαστούμε γιατί με τον Αργύρη έχουμε πετύχει πολλά και είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε και περισσότερο. Για τον Δημήτρη Ιτούδη, όμως, η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή. Για πάντα».

Για τον Αργύρη Πεδουλάκη:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Θα πω ψέματα, αν πω πως δεν σκέφτηκα κάποιες στιγμές μέσα στη σεζόν όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά πως σκέφτηκα ‘να είχα τον Ομπράντοβιτς’. Όμως ο Αργύρης πέτυχε και έχει κερδίσει το να χτίσουμε μαζί τον Παναθηναϊκό της επόμενης πενταετίας».

Για τους αδερφούς Αγγελόπουλους:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Από την αρχή της χρονιάς έκανα πολλές προσπάθειες. Όποτε ζητήθηκε η γνώμη μου για τους κ. Αγγελόπουλους έχω μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Από τη στιγμή όμως που μετά τον τελικό του Κυπέλλου βγήκαν να με συκοφαντήσουν, δεν έχω καμία δουλειά όχι μόνο στο ίδιο τραπέζι να καθίσω μαζί τους, αλλά και να τους ξαναμιλήσω. Μια δημόσια συγγνώμη εκ μέρους τους μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Μέχρι τότε δεν έχω καμία δουλειά να καθίσω σε κανένα τραπέζι με κανέναν Αγγελόπουλο. Το πήγαν σε προσωπικό επίπεδο. Εμένα η διάθεσή μου ήταν να μείνει η αντιπαλότητα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Όπως τους είπα, θα χορέψουν. Νομίζω πως ήδη έχουν αρχίσει το χορό».

Για την Ευρωλίγκα που κατέκτησε φέτος ο Ολυμπιακός:

Π. Γιαννακόπουλος: «Αν έχει γίνει σε αθλητικά πλαίσια, πολλά συγχαρητήρια, 100 φορές».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Ό,τι είπε ο πατέρας μου με καλύπτει. Αν έγινε σε αθλητικά πλαίσια, συγχαρητήρια», πρόσθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και συνέχισε. «Πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό και ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει επίσημη θέση. Δεν ξέρω».

Για το συναίσθημα όταν οι ερυθρόλευκοι έκαναν το repeat:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Ως Έλληνας ήμουν περήφανος, ως Παναθηναϊκός πολύ στενοχωρημένος. Η χαρά για την Ελλάδα, όμως, υπερίσχυσε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας».

Για την ατάκα «έχω εφεύρει την αλητεία»:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Μα δεν το έχω πει… Είχα πει κάποια πράγματα, σε καμία περίπτωση όμως έτσι όπως έχουν γραφτεί. Και δεν ήταν πράγματα που είπα απευθείας στους διαιτητές. Ήμουν με ανθρώπους του Παναθηναϊκού κι έλεγα ‘αυτό που έγινε σήμερα ήταν αλητεία’. Τώρα αυτό πώς μεταφράστηκε ότι εγώ είπα πως έχω εφεύρει την αλητεία, δεν μπορώ να το καταλάβω».

Για τον Βασίλη Σπανούλη και τον Κώστα Παπανικολάου:

«Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες. Ειδικά Έλληνες. Τον Σλούκα, τον Μάντζαρη, τον Κατσίβελη… Τον Παπανικολάου σε καμιά περίπτωση δεν θα τον ήθελα στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός θέλει και καλούς χαρακτήρες. Ο Παπανικολάου είναι ένας εκπληκτικός αθλητής, αλλά για τον χαρακτήρα του έχουν ακουστεί πολλά. Είναι προκλητικός στο γήπεδο. Ο Σπανούλης είναι για μένα ο πιο υπερεκτιμημένος αθλητής στην Ευρώπη. Δεν το λέω από στενοχώρια επειδή έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Ήταν στο χέρι μας να τον κρατήσουμε, αλλά ήταν απόφαση του κ. Ομπράντοβιτς και του βγάζω το καπέλο. Πολύ καλά έκανε. Είναι αστείο να συγκρίνουμε τον Διαμαντίδη με τον Σπανούλη. Μιλάμε για τον κορυφαίο αθλητή που έχει βγει εδώ και χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έναν καλό επιθετικό παίκτη», πρόσθεσε.

Για την περίπτωση του Κάιλ Χάινς:

Δ. Γιαννακόπουλος:«Ο κόουτς είπε ότι δεν ταιριάζει στην ομάδα. Βεβαίως τον εκτιμάμε πάρα πολύ, αλλά δεν θεωρεί ο κόουτς ότι ταιριάζει στο μοντέλο του Παναθηναϊκού».

Για την πιθανότητα απόκτησης του Ίαν Βουγιούκα:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Ο κόουτς τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Αν μείνει ελεύθερος, βεβαίως θα μας απασχολήσει, όπως κάθε πρωτοκλασάτος Έλληνας».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Μάικ Μπατίστ:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Ευχής έργον θα ήταν να επέστρεφε ο Μάικ και να έκλεινε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Αυτή την απόφαση θα την πάρει ο κόουτς».

Για τη διαιτησία:

Δ. Γιαννακόπουλος: «Παράπονα πάντα υπάρχουν. Στο μπάσκετ κάθε φάση μπορεί να τη δει κάποιος με πράσινα γυαλιά, με κόκκινα γυαλιά, χωρίς γυαλιά και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν τυγχάνει το σεβασμού που πρέπει από τη διαιτησία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα