ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Πεδουλάκης: "Κερδίσαμε το στοίχημα"

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι να φέρει εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή... Και τελικά τα κατάφερε. Όχι μόνο διατήρησε ανταγωνιστικό τον Παναθηναϊκό, αλλά πανηγύρισε και το νταμπλ, παρόλο που για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε να περάσει από πολλές... φουρτούνες.

Και όπου φουρτούνες, βάλτε τις κριτικές που δέχτηκε και που όπως εξήγησε "ένα μικρό κομμάτι πέρασε το όριο της κριτικής, έφτασε στο σημείο να προσπαθεί να γελοιοποιήσει το πρόσωπό μου". Ο τεχνικός του "τριφυλλιού",

στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μίλησε για το στοίχημα της φετινής σεζόν, τους στόχους της επομένης, τα μεταγραφικά και την ανανέωση του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Διαβάστε όσα είπε ο "Άρτζι":

Για τη φετινή πορεία: "Το στοίχημα έχει κερδηθεί. Ξεκινήσαμε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Μου έγινε η τιμή να μου δώσουν το τιμόνι ενός μεγάλου συλλόγου. Είπαμε να κρατήσουμε τα πολιτισμικά στοιχεία του Παναθηναϊκού. Τρέχαμε για να φτιάξουμε ομάδα πέρσι. Υπήρχε αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμός και αυτό αποτυπωνόταν στο παρκέ. Ήρθαν και οι τίτλοι. Τα δεδομένα είναι δύσκολα και γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια στο οικονομικό κομμάτι για να είμαστε νοικοκυρεμένοι και να μην εκτραχυνθούμε στο μπάτζετ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πρεσβύτερους που δημιούργησαν το σύλλογο κι έδωσαν το μεγαλύτερο brand name στην Ευρώπη, τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία, τον Μάνο και τον Φράνκι, τους συνεργάτες μου και τον κόσμο μας που ήταν από την αρχή δίπλα μας. Όλα άλλαξαν πέρσι, εκτός από τον κόσμο που έχει πολύ μεγάλη δυναμική".

Για την κριτική που δέχτηκε: "Ένα μικρό κομμάτι πέρασε το όριο της κριτικής, έφτασε στο σημείο να προσπαθεί να γελοιοποιήσει το πρόσωπό μου, αλλά κι αυτό το καταλαβαίνω. Ήταν δουλειά, κάποιοι είχαν οικονομικά συμφέροντα και ήταν λογικό για μένα. Είναι θέμα αρχών. Εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτά, δεν με ακούμπησε ποτέ. Με ενόχλησε όταν με τη χειραγώγηση των μαζών πήγε η κριτική να μπει στην ομάδα. Όταν αφορά εμένα, δεν με πειράζει".

Για τους στόχους για τη νέα σεζόν: "Δεν παίζουμε μόνοι μας, έχεις και αντιπάλους. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι να παλεύουμε και θα κριθούμε στο τέλος. Ακόμη δεν έχουμε δημιουργήσει την ομάδα μας και τι ομάδα έχουν οι άλλοι για να ορίσουμε τους στόχους μας. Το ελληνικό μπάσκετ έχει την τεχνογνωσία. Δεν μπορούμε να πάμε με τα χρήματα αιχμή του δόρατος, αλλά με την τεχνογνωσία, τη σκληρή δουλειά και την καρδιά. Εμείς περιμένουμε να πάρουν οι Ρώσοι, οι Τούρκοι και οι Ισπανοί, οπότε θα πάρουμε από πίσω. Θα πάμε να ψάξουμε στους ξένους παίκτες παιδιά όπως ο Λάσμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές τύπου Γιασικεβίτσιους όπως στο παρελθόν κι αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Έχουμε μια βάση παιδιών και θα πάμε να ανέβουμε ένα επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός έχει απαιτήσεις και μία ιδιαίτερη αύρα, είναι μια οικογένεια".

Για την ελληνοποίηση του ρόστερ: "Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε μείνει από το ελληνικό στοιχείο και αποφασίσαμε να το δυναμώσουμε. Έχουμε πρόγραμμα για να κοιτάξουμε τις μικρότερες ηλικίες".

Για την υπόθεση παραμονής του Λάσμε: "Με τον Στεφάν δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Έχει γίνει μια εξαιρετική προσπάθεια από τον Παναθηναϊκό. Έχουμε δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για να απαντήσει. Θα θέλαμε να είναι κοντά μας, πιστεύω κι αυτός το θέλει. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε νεότερα".

Για τον Αντώνη Φώτση: "Δεν υπάρχει τέτοια ανακοίνωση. Ο σύλλογος μιλάει με τον Φώτση, αλλά δεν μπορώ ακόμη να τοποθετηθώ".

Για τους Παππά και Γιάνκοβιτς: "Είναι δύο παιδιά με προοπτική. Να μην τους τρελάνουμε. Έρχονται για να πάρουν τη μεγάλη ευκαιρία, σε μια ώριμη ηλικία. Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη. Έχουν πολύ ταλέντο, αλλά πρέπει να τους δοθεί πίστωση χρόνου για να μπουν στη νοοτροπία του Παναθηναϊκού. Χρειάζεται να είσαι καλός αθλητής και δυνατός χαρακτήρας. Τα δύο αυτά παιδιά έχουν το ταλέντο και εμείς εδώ είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένα τα παιδιά στο επόμενό τους βήμα".

Για την τακτική της ΚΑΕ στα συμβόλαια: "Πέρσι δεν ήθελε να έρθει κανένας. Εμείς θέλαμε παίκτες και γρήγορα για να φτιάξουμε ομάδα. Πλέον ξέρουμε και πάμε να κλείσουμε παίκτες για περισσότερα χρόνια. Τώρα μιλάμε για μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαια, για να γλιτώσουμε την υπεραξία. Πέρσι δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Εμείς δεν συζητάμε για παίκτες με ένα χρόνο, θέλουμε να έχουμε παίκτες για δύο ή και τρία χρόνια. Θα το δείτε και στις ανακοινώσεις αυτό".

Για την αποχώρηση του Κώστα Τσαρτσαρή: "Ο Τσαρτσαρής σαν άνθρωπος πήρε μια εξαιρετική απόφαση και δείχνει ποιο ήταν το μεγάλο του προσόν. Σας προπονητής με στενοχώρησε πολύ. Αν υπήρχαν άλλα δεδομένα θα τον επιστράτευα. Για μας το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν ότι κόπηκε βίαια ο ομφάλιος λώρος. Έμειναν ο Τσαρτσαρής και ο Διαμαντίδης, που μας βοήθησαν πάρα πολύ. Πέρα από το προσωπικό ταλέντο είναι τρομερά αλτρουιστές και είναι δύσκολο να βρεις τέτοια παιδιά".

Keywords
Τυχαία Θέματα