"Πεδουλάκης πενταετίας"

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνέντευξη Τύπου των Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Αργύρη Πεδουλάκη αναφορικά με το τέλος της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος της "πράσινης" ΚΑΕ μίλησε για τον πόλεμο που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τα προβλήματα που (φυσιολογικά) προέκυψαν, αλλά και… την παραμονή του Αργύρη Πεδουλάκη για τουλάχιστον μία πενταετία με στόχο το "χτίσιμο" του νέου Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο "ισχυρός

άνδρας" της ΚΑΕ:

Για τον απολογισμό της χρονιάς: "Πέρσι τέτοια εποχή περίπου στο υπερωκεάνιο που λέγεται Παναθηναϊκός είχαμε μείνει τρεις άνθρωποι, ο "Φραγκι", ο Μάνος κι εγώ, και στο αγωνιστικό τμήμα ευτυχώς ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε κάτω από έντονη αμφισβήτηση. Θα έπρεπε να φέρω ένα πάκο χαρτιά με δημοσιεύματα. Όλοι αυτοί που χτυπούσαν την ομάδα δεν ήρθαν εδώ σήμερα και χαίρομαι.

Αυτοί έχουν κατεβάσει τους καθρέφτες από τα σπίτια τους. Όχι μόνο μας δικαίωσε, αλλά μας έδειξε ότι άμα είχε το παλιό μπάτζετ θα κάναμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Θέλω να τον ευχαριστήσω και να του πω ότι θέλω να είναι μαζί μας για ακόμα μια πενταετία για να χτίσουμε μαζί τον νέο Παναθηναϊκό. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, παρά τα φυσιολογικά λάθη.

Υπήρχαν άνθρωποι που με στήριξαν πολύ κατά τη διάρκεια και κυρίως ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ παρά τα όποια προβλήματα. Δεσμευόμαστε όλοι ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο για το καλό του Παναθηναϊκού. Θα ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη για τον κόσμο που είχε προβλήματα στα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα. Ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσουμε όλο τον κόσμο έξω από το γήπεδο. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα του χρόνου. Κερδίσαμε το στοίχημα με τη στήριξη του κόσμου. Αυτό που ζητώ είναι να αγοράσει τα διαρκείας του για τη νέα σεζόν".

Για το πότε ένιωσε για πρώτη φορά ότι ο φετινός Παναθηναϊκός θα πετύχει: "Από την πρώτη στιγμή ένιωθα όμορφα. Υπήρχαν πολλά άτομα στο πλευρό μου. Είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Αργύρη. Γι αυτό ήταν η πρώτη μας επιλογή. Όταν χτίζεις κάτι είναι φυσιολογικό να μην σου πάνε όλα καλά από την αρχή. Στο τέλος, το αποτέλεσμα μάς δικαίωσε".

Για την εμπιστοσύνη στον Αργύρη Πεδουλάκη: "Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά στο θέμα του Πεδουλάκη. Διάβαζα αριστερά και δεξιά ότι μπορεί να γυρίσει ο Ομπράντοβιτς. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης, αλλά εμείς έχουμε τον δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης".

Για την ποινή του Ολυμπιακού από τον αθλητικό δικαστή: "Χθες μπορεί να βγήκε η ποινή, αλλά περιμένω να δω τι θα γίνει στο ΑΣΕΑΔ γιατί φοβάμαι ότι θα ακούσουμε τίποτα περίεργο. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό. Για το καλό του μπάσκετ θα πρέπει να σταματήσει. Θέλω να πιστεύω ότι η ποινή δεν θα μειωθεί".

Για το μπάτζετ της νέας χρονιάς: "Ήδη έχουμε αρχίσει να συζητάμε με τον κόουτς. Σε αυτό θα παίξει ρόλο ποιους παίκτες θα έχουμε κοντά μας. Όπως είπε και ο κόουτς, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κοντά μας όλους τους Έλληνες πρώτης γραμμής. Για αριθμούς δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα.".

Για την "κόντρα" που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ΚΑΕ: "Έχω κάνει πολλές προσπάθειες φέτος. Ακόμα και στην ΕΦΙΠ είχα πει ότι διάθεσή μου δεν είναι να υπάρξει πόλεμος. Νομίζω ότι αυτή είναι μία ερώτηση την οποία καλύτερο θα ήταν να γίνει στους κ. Αγγελόπουλους".

Για τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα: "Στη συνάντηση με τον κ. Μπερτομέου συζητήσαμε όλες τις θέσεις του Παναθηναϊκού. Μιλήσαμε για θέματα διαιτησίας, διοικητικά. Θέλω να πιστεύω ότι θα αρχίσουν να εξομαλύνονται οι σχέσεις μας. Πιστεύω πως έχουν καταλάβει το λάθος τους με τη βαριά ποινή που επιβλήθηκε".

Για τις σκέψεις που υπήρχαν όταν γραφόταν ότι ο Παναθηναϊκός διαλύεται: "Όλοι αυτοί έκαναν λάθος. Το αποτέλεσμα μάς δικαιώνει. Εμείς έπρεπε να πάμε καλά ανεξαρτήτως του τι γραφόταν και τι λεγόταν. Ο λόγος που αναφέρθηκα νωρίτερα σε κάποια δημοσιεύματα, πρέπει να ξέρει ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί που μας βάζουν τρικλοποδιές".

Για το αν αισθάνεται ότι δέχθηκε χτυπήματα κάτω από το τραπέζι: "Αυτό δεν γίνεται μόνο στον αθλητισμό, αλλά στη ζωή. Στο θέμα του ντόπινγκ βγήκαν κάποια δημοσιεύματα που έβαζαν σκιές στο μπάσκετ. Γι αυτό προσεγγίσαμε την πολιτεία και δείξαμε διάθεση να διαλύσουμε αυτές τις σκιές".

Για τον αν θα αξιοποιηθεί ο Κώστας Τσαρτσαρής σε άλλο πόστο: "Καταρχάς προσπαθούμε να αλλάξουμε την απόφασή του. Εξυπακούεται ότι άνθρωποι σαν τον Κώστα είναι ευπρόσδεκτοι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού".

Για την πρώτη ατάκα του πατέρα του, Παύλου Γιαννακόπουλου, μετά την κατάκτηση του νταμπλ: "Το νταμπλ το πήραμε όλοι μαζί. Ήμουν τυχερός γιατί είχα εμπειρία πριν έρθω στην ομάδα. Έχω πάρει πάρα πολλά μαθήματα από όλη αυτή την πορεία. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν "καλά, τελείωσε το πρωτάθλημα τόσο νωρίς; 3-0 τον γαύρο; Τόσο εύκολα;"

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: "Εξυπακούεται πως η πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε με τον Δημήτρη. Θεωρώ ότι είναι θέμα ημερών ώστε να κλείσει και αυτό".

"Πάντα υψηλά ο πήχης"

Από την πλευρά του, ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού το φετινό καλοκαίρι, την απόκτηση των Παππά - Γιάνκοβιτς, αλλά και την προσωπική επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του τριφυλλιού:

Για τη φετινή χρονιά: "Τελείωσε μία χρονιά. Το μεγάλο στοίχημα που ήταν η καταξίωση έχει κερδηθεί. Ξεκινήσαμε μία πολύ δύσκολη προσπάθεια. Οι άνθρωποι της ομάδας μου έκαναν την τιμή να μου δώσουν το τιμόνι της ομάδας. Θεωρούσα προτεραιότητα να κρατήσουμε τα ίδια στοιχεία που υπήρχαν στον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια. Αγάπη, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός. Κοιτάξαμε να κερδίσουμε πρώτα το στοίχημα του κόσμου, αλλά είχαμε μείνει να ενισχύσουμε το ελληνικό στοιχείο.

Από τη μέση της χρονιάς ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να το ενισχύσουμε και έτσι θα συνεχίσουνε. Τα δεδομένα είναι δύσκολα και γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια να είμαστε νοικοκυρεμένοι στο οικονομικό κομμάτι. Υπάρχει ένα άλλο πρόγραμμα. Ο Παναθηναϊκός σε οτιδήποτε φέρελπις υπάρχει από πίσω στις μικρές ηλικίες θα προσπαθήσει να βοηθήσει. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον Μάνο, τον "Φράγκι" και όλο το σταφ. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που ήταν στο πλευρό μας από την αρχή. Είχα πει ότι όλα έχουν αλλάξει, μόνο ο κόσμος του Παναθηναϊκού παραμένει ο ίδιος".

Για τα σενάρια τρόμου περί καταστροφής του Παναθηναϊκού που κυκλοφόρησαν πέρσι: "Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου αισθανόμενο ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε κρίσιμη καμπή και μας βοήθησε. Ένα πολύ ελάχιστο κομμάτι πέρασε το όριο της αυστηρής κριτικής. Έφτασε στο σημείο να προσπαθήσει να γελοιοποιήσει το πρόσωπό μου, αλλά το καταλαβαίνω. Ήταν δουλειά. Είχαν κάποια οικονομικά συμφέροντα. Ήταν λογικό για μένα. Όταν χάνεται ένα κομμάτι που είναι βιοποριστικό για σένα. Είναι μέρος της δουλειάς μας. Το καταλαβαίνω. Προσωπικά δεν με ακούμπησε ποτέ. Με ενόχλησε μόνο μία φορά στο παιχνίδι με τη Μάλαγα, όπου προσπάθησαν να χειραγωγήσουν καταστάσεις. Αν είναι μόνο στο πρόσωπό μου, δεν με ενδιαφέρει".

Για το αν ανεβαίνει κι άλλο ο πήχης: "Δεν παίζουμε μόνοι μας. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε αυτό που είπαμε και πέρσι, ότι θα πολεμάμε σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να μας κρίνει ο κόσμος αυστηρά, αλλά στο τέλος. Πρέπει να βλέπεις, όμως, τόσο τι έχεις εσύ όσο και τι έχουν οι άλλοι. Η κατάσταση δεν μας επιτρέπει να πάμε με τα χρήματα ως αιχμή του δόρατος. Περιμένουμε να αγοράσουν οι Ρώσοι, οι Τούρκοι και οι Ισπανοί και μετά να δούμε για παιδιά που έρχονται από πίσω που έχουν τα εχέγγυα να ανέβουν επίπεδο. Για όλα τα νέα παιδιά θα χρειαστεί μία πίστωση χρόνου. Ο Παναθηναϊκός έχει μία ιδιαίτερη αύρα και αυτό είναι καλό. Σε κάνουν όλοι να νιώθεις σαν στην οικογένειά σου".

Για τις διαφορές του φετινού καλοκαιριού σε σχέση με το περσινό αναφορικά με τη μεταγραφική ενίσχυση: "Όταν έχεις να διαλέξεις 10-12 παίκτες είναι πιο δύσκολο από το φετινό. Πέρσι ήταν δύσκολο γιατί υπήρχε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο Παναθηναϊκός διαλύεται. Θα ψάξουμε να βρούμε στους ξένους παιδιά που είναι λίγο πιο κάτω και με τη δουλειά θα μπορέσουν να ανέβουν επίπεδο".

Για τους Παππά, Γιάνκοβιτς και Λάσμε: "Για τον Στεφάν δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Έγινε μία εξαιρετική προσπάθεια από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Του έχουμε δώσει ένα χρονοδιάγραμμα. Θα θέλαμε πάρα πολύ να είναι κοντά μας και την επόμενη σεζόν. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις. Όσον αφορά τα δύο νέα παιδιά, είναι πολλά υποσχόμενοι. Το θέμα είναι να μην τους τρελάνουμε.

Στο παρελθόν όλοι μας έχουμε κάνει λάθη. Είναι σε μία ώριμη ηλικία. Βλέποντας τα παιδιά της γενιάς τους, θεωρώ ότι είναι ώριμοι πλέον να κάνουν το επόμενο βήμα. Θεωρώ ότι έχουν πολύ ταλέντο. Θα πρέπει να τους δοθεί, όμως, πίστωση χρόνου. Στο επίπεδο της Ευρωλίγκας πρέπει να είσαι έτοιμος σε επίπεδο ψυχολογίας και πνεύματος. Είναι στο πλαίσιο και στο σχέδιο στο οποίο είχαμε μείνει πίσω στους Έλληνες παίκτες. Είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένα. Πέρσι τρέχαμε να φτιάξουμε ομάδα. Δεν ήταν εύκολο.

Ο Λάσμε ήρθε τελευταία στιγμή, ο Γκιστ θεωρούσε ότι θα πτωχεύσουμε. Αυτό μας δίνει μία εμπειρία ότι τέτοια παιδιά θα ήταν καλό να τα κλείνουμε για περισσότερα χρόνια. Αυτό όμως δεν μπορούσαμε να το κάνουμε πέρσι γιατί δεν ήθελε να έρθει κανένας. Εμείς ήμασταν αυτοί που θέλαμε τους παίκτες και μάλιστα γρήγορα. Πλέον, σπάνια συζητάμε για ένα χρόνο συμβολαίου. Για να αποφύγουμε την δημιουργία υπεραξίας και τον κίνδυνο να τους χάσουμε. Δεν συζητάμε για ένα χρόνο, ίσως με μία μόνο εξαίρεση. Θέλουμε να τους έχουμε κοντά μας για δύο ή τρία χρόνια".

Για τον Κώστα Τσαρτσαρή: "Σαν άνθρωπος νομίζω ότι πήρε μία εξαιρετική απόφαση. Σαν προπονητής μπορώ να πω ότι με στεναχώρησε πολύ. Αν υπήρχαν άλλα δεδομένα θα τον επιστράτευα. Είναι ένας παίκτης που βοηθά σε πολλούς τομείς. Για εμάς το δύσκολο ήταν ότι κόπηκε βίαια ο ομφάλιος λώρος. Ακόμα και στο κύκνειο του άσμα, ευχαριστεί τον κόσμο που στήριξε την ομάδα. Έβαλε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του".

Keywords
Τυχαία Θέματα