ΠΑΟΚ | Νικηφόρος: "Ετσι δημιουργήθηκαν τα χρέη"

Ο επί σειρά ετών διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Νικηφόρος εξήγησε το πώς δημιουργήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα στην ομάδα και τα οποία οδήγησαν τον ίδιο στα δικαστήρια, αλλά τελικά η περιπέτειά του κατάληξε σε αθώωση.

Ο Δημήτρης Νικηφόρος μίλησε στην εφημερίδα "Μetrosport" και δήλωσε:

-Τελικά γιατί δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρέη;
"Όλοι οι πρόεδροι δεν πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο, ΦΜΥ και ΦΠΑ.

Πλήρωναν μόνο τους παίκτες, τα χρέη συσσωρεύτηκαν, η εφορία δεν θεωρούσε τα εισιτήρια και με παρεμβάσεις πολιτικών-δυστυχώς-δίνονταν εντολές για συνέχιση της ασυδοσίας. Κορυφώθηκε αυτή η ασυδοσία όταν η Πολιτεία έδινε χρήματα μέσω του ΑΣ στις ομάδες της θεσσαλονίκης για να πληρώνεται η εφορία και να σφραγίζονται εισιτήρια. Σταμάτησαν αυτά κάποτε με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ομάδες να ζήσουν".


-Γιατί λειτούργησε έτσι η Πολιτεία;
"Για να μην έχει πολιτικό κόστος. Για να έχουν το κόσμο των ομάδων μαζί τους. Δεν υπήρχαν ελεγκτικοί μηχανισμοί, ή αν υπήρχαν, δεν ήθελαν να τους ενεργοποιήσουν".


-Θα θυμήσετε τα νούμερα;
"Αρχικά από το 1991 και μέχρι να γίνει η ΚΑΕ δημιουργήθηκαν 5 δις. δραχμές, ποσό που με τόκους και πρόστιμα έφτασε τα 9 δις. Μετά προστέθηκαν και αυτά της ΚΑΕ με Αλεξόπουλο, Μπατατούδη και συνολικά έφτασαν τα 37.5 εκ. ευρώ, η 12.5 δις. δραχμές".


-Ήσασταν εκεί, δεν αντιδρούσατε στη μη πληρωμή των υποχρεώσεων στο Δημόσιο;
"Κάναμε συνεχώς εισηγήσεις στους προέδρους να πληρώνουν υποχρεώσεις στο δημόσιο αλλά δεν άκουγαν, δεν είχα εγώ εξουσία να πάρω αποφάσεις".


-Και τι έλεγαν όταν διογκωνόταν το χρέος;
"Ερχόταν μια νέα διοίκηση, πλήρωνε τους πρώτους δύο μήνες, άφησε το τρίτο, καθώς μεγάλωνε το ποσό και όταν πηγαίναμε έγγραφα προς υπογραφή για να πληρωθεί το δημόσιο, μας έλεγαν... άσε τον άλλο μήνα. Ο άλλος έγινε άλλος, μετά άλλος και πάει λέγοντας...
Ήθελαν μόνο παίκτες να παίρνουν για την δόξα, για το σήμερα, δεν πλήρωναν ενοίκια, μόνο τον μισθό των παικτών για να παίζουν. Ερχόταν παίκτες και μας έλεγαν για απειλές έξωσης. Ο πρόεδρος έπαιρνε τον υπουργό και αμέσως με άνωθεν υπογραφή σφραγίζονταν τα εισιτήρια παρά το χρέος σε δημόσιο. Έτσι φτάσαμε να μην υπάρχει μπάσκετ, μόνο χρέη. Τότε ήταν παχιές οι αγελάδες, υπήρχε διαφήμιση. Κέρδος από ένα παιχνίδι...,

Keywords
Τυχαία Θέματα