ΠΑΟΚ | Βεζυρτζής: "Ήταν δύο υπερομάδες..."

Στις μάχες των "αιωνίων" της Θεσσαλονίκης πριν από περίπου δύο δεκαετίες αναφέρθηκε ο Νίκος Βεζυρτζής, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός πως στο σημερινό ντέρμπι θα υπάρχουν μόνο οι φίλαθλοι των γηπεδούχων στο Αλεξάνδρειο.

"Εκείνη η εποχή ήταν τελείως διαφορετική, το μπάσκετ ήταν το πρώτο άθλημα, μπροστά ακόμα και από το ποδόσφαιρο. Εκπληκτικά πράγματα συνέβαιναν τότε κυρίως την εβδομάδα μπροστά από τα παιχνίδια μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.

Ήταν δύο υπερομάδες που δεν γίνεται να ξαναγίνουν, νομίζω εγώ", είπε αρχικά στο "Αθλητικό Metropolis" και πρόσθεσε:

"Είχε ο καθένας τα γούρια του. Εγώ πήγαινα πάντα στην ίδια εκκλησία στην Τούμπα πριν τους αγώνες. Το πιο σημαντικό τότε ήταν ότι μέσα στο γήπεδο υπήρχε κόσμος και από τις δύο ομάδες. Τότε τα εισιτήρια ήταν 4050 εισιτήρια, δηλαδή γύρω στις 2000 για την κάθε ομάδα. Γινόταν χαμός για να διατεθούν, καθώς η ζήτηση ήταν πάρα πολύ μεγάλη''.

Για το τι του έχει μείνει από εκείνες τις "χρυσές" εποχές: ''Όταν, μετά από πολλά χρόνια αγώνων, φτάσαμε να γίνουμε πρώτη δύναμη, δυστυχώς υπήρχε μαρασμός και πτώση στον Άρη. Τότε όποιος κέρδιζε το παιχνίδι έπαιρνε και το πρωτάθλημα. Ο δεύτερος δεν ήταν τίποτα γιατί μόνο με το πρωτάθλημα έπαιζες στην Ευρώπη. Τότε και ο Ηρακλής βέβαια ήταν μεγάλη ομάδα. Παρά την αντιπαλότητα, υπήρχε μια συνεργασία και καλό κλίμα μεταξύ των προέδρων''.

Για το γεγονός ότι θα υπάρχουν σε ακόμη ένα ντέρμπι φίλαθλοι μόνο από την μία ομάδα: "'Ειλικρινά σήμερα λυπάμαι που δεν υπάρχουν φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες. Η γιορτή πρέπει να γίνεται και από τις δύο πλευρές. Δεν μπορεί τώρα να παίζουν για την 7η θέση και να πηγαίνει κόσμος μόνο από τη μία ομάδα, ενώ τότε παίζαμε για τίτλο και υπήρχε κόσμος και από τους δύο''.

Keywords
Τυχαία Θέματα