Πέρασε και (τον)… περιμένει!

Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος που είχε προηγηθεί λίγα 24ωρα η Καβάλα είχε καταφέρει να κάνει δύσκολη την ζωή των παικτών του Παναθηναϊκού.

Στον ημιτελικό, όμως, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη προφανώς ξέμεινε από καύσιμα, περιορίστηκε σε ρόλο θεατή και είδε τους πρωταθλητές Ευρώπης να φτάσουν με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη με 90-51, που τους έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί στις

10 Μαρτίου. Εκεί θα συναντήσει το νικητή του ζευγαριού ΟλυμπιακόςΠΑΟΚ.

Μόλις 6 λεπτά άντεξε να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό η Καβάλα (10-9)… Οι μαζικές αλλαγές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (κράτησε στο παρκέ από την αρχική 5άδα μόνο τον για μία ακόμη φορά εντυπωσιακό, Δημήτρη Διαμαντίδη) έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα σε άμυνα και επίθεση και επέτρεψαν στο Τριφύλλι να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με ένα σερί 12-0 (22-9).

Ο «3D» βγήκε (για λίγο πάντως) για να πάρει τις απαραίτητες ανάσες, αλλά ο Ντέιβιντ Λόγκαν συνέχισε το έργο του και ανέβασε κι άλλο τον δείκτη της διαφοράς (27-9). Όταν δε οι δυο τους βρέθηκαν ταυτόχρονα στο παρκέ, παρέα και με τον Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, πάτησε κι άλλο γκάζι και βρέθηκε στο +24 (35-11, στο 15’). Οι φιλοξενούμενοι βασιζόμενοι κυρίως στον Στεφανίδη προσπάθησαν να μειώσουν τις αποστάσεις, μάταια όμως… Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και κάτω από το καλάθι και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 46-25.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δεύτερο ημίχρονο είχε καθαρά διαδικαστικό (αλλά και… κουραστικό για όσους το παρακολούθησαν) χαρακτήρα… Η Καβάλα πέταξε οριστικά λευκή πετσέτα στο παρκέ (60-30, στο 27ο δια χειρός Σάτο) και ο Παναθηναϊκός χωρίς να ιδρώσει (84-44, στο 39ο λεπτό) έφτασε πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Δεκάλεπτα: 22-9, 46-25, 70-36, 90-51

• Στο 35ο λεπτό οι διαιτητές απέβαλλαν με ντισκαλιφιέ τους Ίαν Βουγιούκα και Πάτρικ Ο’ Μπράιαν, έπειτα από «θερμό» επεισόδιο.

• Οι αρχικές 5άδες των δύο ομάδων…

Παναθηναϊκός: Διαμαντίδης, Γιασικεβίτσιους, Σάτο, Περπέρογλου, Μάριτς

Καβάλα: Στεφανίδης, Τέιλορ, Σίμτσακ, Καραποστόλου, Ο’ Μπράιαντ

• Στο κλειστό του ΟΑΚΑ βρέθηκε και παρακολούθησε το ματς σύσσωμη η ομάδα των Ικαρων Σερρών!

Keywords
Τυχαία Θέματα