ΡΩΣΙΑ | Εξετάζει Μπάνκι η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης

Την περίπτωση του Λούκα Μπάνκι για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας φέρεται να εξετάζει η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, για την επόμενη σεζόν.

Έπειτα από το διαζύγιο με τον Γιούρι Ζντοβτς η θέση του πρώτου προπονητή έχει μείνει ορφανή, γι αυτό οι ιθύνοντες της ρωσικής ομάδας αναζητούν στην αγορά τον κατάλληλο άνθρωπο που θα καλύψει το κενό του 47χρονου Σλοβένου κόουτς. Μεταξύ των ονομάτων, λοιπόν, που είναι

υποψήφια για το "τιμόνι" της Σπαρτάκ, βρίσκεται και αυτό του Λούκα Μπάνκι.

Ο 48χρονος Ιταλός προπονητής διαδέχθηκε το καλοκαίρι τον Σιμόνε Πιανιτζιάνι στον πάγκο της Μοντεπάσκι Σιένα και η ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου βρήκε την ιταλική ομάδα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ενώ μέχρι στιγμής απέκλεισε στην προημιτελική φάση την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και έκανε "μπρέικ" με το... καλημέρα στη σειρά με τη Βαρέζε (1-0). Φέτος, κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας, ωστόσο έχασε για λίγο την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Η έως τώρα πορεία του Μπάνκι με την Μοντεπάσκι Σιένα και το έργο που έχει παρουσιάσει δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τους ιθύνοντες της Σπαρτάκ, η οποία φαίνεται πως τον έχει ψηλά στη λίστα με τους προπονητές που ενδέχεται να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα