ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Λιόγας: "Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες μου"

Το Παγκράτι πήρε τη νίκη στο ματς με την ΑΕΚ (78-67) και ανάσανε βαθμολογικά. Ο προπονητής των "ροσονέρι", Δημήτρης Λιόγας μιλώντας στο superbasket.gr τόνισε ότι η επικράτηση επί της "Ενωσης" ήταν αποτέλεσμα της κατάθεσης ψυχής που έκαναν οι παίκτες του.

-Πού κρίθηκε η αναμέτρηση;
"Επειδή το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι παρελθόν δεν θέλω να πω κάτι πάνω σ’ αυτό

γιατί υπήρχε και μεγάλη ένταση κατά την διάρκειά του. Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι το ότι οι παίκτες μου ήθελαν να δείξουν ότι αξίζουν και ότι κάτω από δύσκολες συνθήκες βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους στο παρκέ. Θέλω να πιστεύω ότι ο βασικός χορηγός μας, ο κύριος Μπογιονικολός, θα συνεχίσει να μας στηρίζει οικονομικά γιατί το έχουμε ανάγκη. Ειδικά μετά απ’ αυτή τη νίκη. Έχει μεγάλη σημασία ν’ ακουστεί τ’ όνομά του γιατί αυτός μας υποστηρίζει μέχρι τώρα. Καταλαβαίνω και τη θέση του επειδή είναι μεγάλο τ’ οικονομικό βάρος για τον ίδιο. Η ομάδα προσπαθεί, πολεμάει κάτω από δύσκολες συνθήκες και μη ξεχνάτε ότι σήμερα παίξαμε με 7 παίκτες μόνο. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο παίζαμε χωρίς πλέι-μέικερ γιατί τραυματίστηκε ο Μακρής. Νομίζω ότι ήταν μια κατάθεση ψυχής απ’ όλη την ομάδα".

-Για τέσσερις μήνες υπήρξατε προπονητής της ΑΕΚ. Δώσατε κάποιες έξτρα οδηγίες, κάποια μυστικά των αντιπάλων στους παίκτες σας πριν ξεκινήσει το παιχνίδι;
"Αυτό είναι σίγουρο. Το κάνω σε κάθε παιχνίδι αυτό. Απλά, είχα την τύχη ν’ έχω δουλέψει στην ΑΕΚ με αποτέλεσμα να ξέρω λίγο καλύτερα τα δυνατά της σημεία και φέραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε".

-Προφανώς ένα απ’ αυτά που θέλατε ήταν να βγάλετε από το παιχνίδι της ΑΕΚ τον Φώτη Βασιλόπουλο (8 πόντοι και 7 λάθη).
"Ναι, ήταν σημαντικό να βγάλουμε από το παιχνίδι τον Βασιλόπουλο. Επίσης, είχαμε κάποιες κατευθύνσεις αμυντικά για τους ψηλούς της ΑΕΚ. Ήμασταν πολύ δυνατοί και στα ριμπάουντ, κυνηγήσαμε όλες τις φάσεις".

-Μετά απ’ αυτή τη νίκη, γίνεται πιο εφικτός ο στόχος της παραμονής;
"Είναι λίγο μακρινό αυτό. Θα δούμε. Εγώ, όπου έχω δουλέψει, κοιτάω το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Και αυτό θα κάνω και τώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα