10 οφέλη του Padel στην υγεία και τη ψυχολογία

10:38 1/2/2024 - Πηγή: Tennis24

Το Padel εξελίσσεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο και αυτή η ανάπτυξη έχει μια λογική καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό, ενεργητικό, διασκεδαστικό άθλημα. Όσοι το δοκιμάσουν, δύσκολα ξεκολλάνε.

Ποια είναι, όμως, τα οφέλη του Padel και γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε κι εσείς;

Ψυχολογική εκτόνωση

Αν ψάχνετε για ένα άθλημα που σας βοηθά να απομακρύνετε το μυαλό σας από τις ανησυχίες της καθημερινότητας και να ανακουφίσετε το άγχος, το padel μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση. Είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί συγκέντρωση

και εστίαση στις κινήσεις της μπάλας, οπότε κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν θα έχετε χρόνο να σκεφτείτε κάτι άλλο. Επιπλέον, η δομή του γηπέδου padel και το παιχνίδι εντός τεσσάρων τοίχων αυξάνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε προστατευμένη περιοχή όπου το μόνο που έχει σημασία είναι το παιχνίδι. Μια πραγματική θεραπεία για το μυαλό…

2. Βελτιώνει τα αντανακλαστικά 

Ομοίως με το τένις, το padel είναι επίσης ένα άθλημα στο οποίο απαιτείται καλός συντονισμός και γρήγορα αντανακλαστικά. Μην ανησυχείτε αν αυτές οι δεξιότητες δεν είναι (ακόμα) το δυνατό σας σημείο: αγώνα με αγώνα θα παρατηρήσετε μια συναρπαστική βελτίωση στον συντονισμό των κινήσεων και των αντανακλαστικών σας.

3. Αθλητική δραστηριότητα παντός καιρού

Το padel είναι ένα άθλημα που μπορεί να παιχτεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Για το λόγο αυτό, ο χρόνος δεν θα είναι εμπόδιο στην αγωνιστική σας πρακτική. Μπορείτε να απολαύσετε το padel σε ανοιχτά γήπεδα την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Όταν χειμωνιάζει, βρέχει ή χιονίζει, από την άλλη, τα εσωτερικά γήπεδα θα γίνουν η απόδρασή σας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες…

4. Βελτίωση του μυϊκού συστήματος

Ένα από τα μεγάλα οφέλη για την υγεία που θα έχετε από το padel είναι η τόνωση των μυών, ειδικά στα πόδια και τους γλουτούς. Με συνεχή εξάσκηση, θα παρατηρήσετε επίσης οφέλη για τα χέρια, την κοιλιά και την πλάτη. Το Padel είναι ο τέλειος ορισμός ενός ολοκληρωμένου αθλήματος για να παραμείνετε σε φόρμα, συνδυάζοντας αερόβια και αναερόβια άσκηση.

5. Άθλημα για κάθε ηλικία

Όσο χρονών κι αν είσαι, το padel μπορεί να γίνει η νέα σου απόλαυση/εξάρτηση. Προσαρμόζεται πολύ καλά στις ικανότητες και τις δυνατότητες του κάθε αθλούμενου και γι’αυτό είναι ένα άθλημα για όλες τις ηλικίες. Από μικρά παιδιά, μέχρι ηλικιωμένους. Εσείς καθορίζετε το επίπεδο και την ένταση του παιχνιδιού και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε άτομα στο ίδιο επίπεδο με εσάς για να μοιραστείτε το γήπεδο.

6. Ενίσχυση της καρδιαγγειακής λειτουργίας

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα padel 45 λεπτών θα βρείτε τον εαυτό σας να τρέχει ασταμάτητα μέσα στο γήπεδο. Το τρέξιμο ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα βελτιώνοντας τον καρδιακό ρυθμό και το περιφερικό σας σύστημα, αλλά και την ικανότητά σας να αντέχετε στην προσπάθεια. Παίζοντας padel με συνέπεια θα συνειδητοποιήσετε ότι η προσπάθεια των πρώτων ημερών θα αφήσει χώρο για μεγαλύτερη σωματική και αναπνευστική αντίσταση.

7. Βοηθά να εστιάσετε στους στόχους σας

Η εξάσκηση του paddle είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για πνευματική πειθαρχία και εστίαση στους στόχους. Σκοπεύετε να βελτιώσετε το παιχνίδι σας; Θέλετε να μπορείτε να παίζετε περισσότερα παιχνίδια την εβδομάδα; Ή θέλετε να προπονηθείτε για ένα τουρνουά; Εσείς θα θέσετε τους στόχους που θα επιτευχθούν βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Ο καθορισμός συγκεκριμένων και εφικτών στόχων θα σας βοηθήσει να βρείτε κίνητρα, θα απαιτήσει δέσμευση, εστίαση και συνεργασία με τον συμπαίκτη σας. Αυτά είναι οφέλη που τελικά θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητά σας εκτός γηπέδου.

8. Ομαδικό πνεύμα

Το Padel είναι πρώτα απ’όλα ένα ομαδικό άθλημα. Αυτό σημαίνει ότι οι ενέργειες του παιχνιδιού θα επηρεάσουν επίσης τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε το γήπεδο. Θα μάθετε πότε να κάνετε την κίνησή σας ή πότε να αφήσετε τον παίχτη σας να δράσει. Μαζί θα λειτουργήσετε ως ομάδα που αναλαμβάνει την ευθύνη για τις ενέργειες και τα αποτελέσματά της. Αξίες που θα αποδειχθούν χρήσιμες και σε άλλες πτυχές της καθημερινότητάς σας.

9. Διασκέδαση

Μα πάνω απ’όλα, το Padel όπως και κάθε άθλημα, είναι διασκέδαση. Ανεξάρτητα από το επίπεδό σου, το padel είναι ένα άθλημα που αποφορτίζει, που σε κάνει να γελάς και να απολαμβάνεις το παιχνίδι και την καλή παρέα. Δεν είναι αυτό μια θεραπεία για να καταπολεμήσετε το άγχος και να ζήσετε τις ανησυχίες σας με πιο υγιεινό τρόπο;

10. Κοινωνικότητα

Δεδομένης της τεράστιας δημοτικότητάς του, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε άτομα με τα οποία θα μοιραστείτε το πάθος σας για το padel. Δοκιμάστε να παίξετε με άτομα από την οικογένεια, τους φίλους και τον εργασιακό σας κύκλο. Μπείτε στη διαδικασία να γνωρίσετε νέους συμπαίκτες, μέσα από το matching που γίνεται σε όλα τα κλαμπς.

Τώρα που μάθατε τα οφέλη του padel, κλείστε γήπεδο…

The post 10 οφέλη του Padel στην υγεία και τη ψυχολογία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα