ATP Finals: Πέρασε πρώτος και έκλεισε ραντεβού με Τζόκοβιτς (vid)

Δεύτερη καθαρή επικράτηση για τον Κάρλος Αλκαράθ στη φάση των ομίλων των Nitto ATP Finals και πρόκριση στα ημιτελικά ως πρώτος του Red Group. Ο 20χρονος Ισπανός νίκησε με 6-4, 6-4 τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στο Pala Alpitour, και έκλεισε το “ραντεβού” με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι ο Αλκαράθ κόντρα στον 27χρονο Ρώσο, το οποίο διήρκησε μία ώρα και 20 λεπτά στο Pala Alpitour, μέτρησε 22 winners και 3 άσους, εκμεταλλεύτηκε 2/5 BP

του, και είχε 76% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service του (31/41).

Από την άλλη, ο No3 του κόσμου πέτυχε μόλις 14 άσους και 3 άσους, υπέπεσε σε λιγότερα λάθη από τον Αλκαράθ (8 αβίαστα έναντι 11 του Ισπανού), είχε 2 παραπάνω διπλά σφάλματα (3-1), και του στοίχησε το γεγονός πως δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα BP του (0/2).

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, μέχρι το 6ο game το ματς ήταν ισορροπημένο καθώς δεν υπήρξε break, με τον Καρλίτο να σώζει διπλό BP του αντιπάλου του στο ενδιάμεσο (3-3). Στο αμέσως επόμενο έφτασε σε τριπλό BP ο ίδιος και το εκμεταλλεύτηκε (4-3), και δίχως κινδύνους έκλεισε το set με τον ιδανικότερο τρόπο (6-4).

Στο δεύτερο set, και πάλι δε ξεχώριζε κανείς ως το 8ο game, με τον Μεντβέντεφ να έχει σβήσει στις αρχές διπλό BP του Ισπανού (4-4). Στο επόμενο ο Αλκαράθ βρήκε ξανά τον τρόπο να παραβιάσει το service του Ρώσου με το πρώτο του BP, και μετέπειτα να σερβίρει αλάνθαστα για τη νίκη (6-4).

Αυτή ήταν η 3η επικράτηση του No2 της παγκόσμιας κατάταξης σε βάρος του Μεντβέντεφ, σε 5 συνολικά αναμετρήσεις τους στο Tour (3-2). Τον είχε κερδίσει στον τελικό των Indian Wells και στον ημιτελικό του Wimbledon, ενώ σήμερα ήταν η πρώτη indoor συνάντησή τους.

Με το αποτέλεσμα αυτό “κλείδωσαν” και τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης. Όπως προαναφέραμε ο Αλκαράθ θα συναντήσει τον Νόλε στο ματς της 4άδας, ενώ ο Μεντβέντεφ ως δεύτερος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον πρώτο του Green Group, τον Γιανίκ Σίνερ.

Charly is COOKING @carlosalcaraz defeats Medvedev 6-4 6-4 to finish top of the Red Group on his #NittoATPFinals debut! pic.twitter.com/n13E7rezRN

Tennis TV (@TennisTV) November 17, 2023

ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post ATP Finals: Πέρασε πρώτος και έκλεισε ραντεβού με Τζόκοβιτς (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα