Australian Open: Ο Τζόκοβιτς “λύγισε” τον απίθανο Πρίζμιτς (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε να σπαταλήσει μεγάλη ποσότητα ενέργειας στην πρεμιέρα του απέναντι στον 18χρονο Κροάτη και Νο178 του κόσμου Ντίνο Πρίζμιτς με τον Σέρβο να επικρατεί με 6-2, 6-7(5), 6-3, 6-4 μετά από 4 ώρες (η μεγαλύτερη σε διάρκεια αναμέτρηση σε 1ο γύρο σε Grand Slam για τον Σέρβο) εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον 2ο γύρο του Australian Open για 17η σερί χρονιά.

Για τον Σέρβο αυτή ήταν η 29η σερί

νίκη στη Μελβούρνη, η οποία ήρθε όμως με πολύ κόπο ειδικά στο 2ο και 3ο set εκεί όπου ο Πρίζμιτς έπαιξε απίστευτο τένις, βρισκόμενος μάλιστα μπροστά με break στο 3ο set

Αυτό όμως ήταν και το σημείο της ολικής αντίδρασης για τον Σέρβο καθώς από το 2-3 του 3ου set και μετά κατέκτησε τα 10 από τα 14 τελευταία games της αναμέτρησης για να φτάσει στη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση μετά από 7 match-points!

O No1 του κόσμου τελείωσε το παιχνίδι με 66% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (51/77) και 62% στο δεύτερο (32/52), σημείωσε 40 winners, έναντι 31 του αντιπάλου του, είχε 7 λάθη περισσότερα από τον Πρίζμιτς (49-42), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 8 από τις 17 ευκαιρίες για break, την ίδια ώρα που ο Κροάτης είχε 4/9 break-points. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Σέρβο, ο οποίος βρήκε break με το “καλημέρα” (1-0) ενώ μετά το 5ο game, o Πρίζμιτς ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ λόγω ενοχλήσεων στον αριστερό τετρακέφαλο. Στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς βρήκε ένα ακόμα break και με 6-2 έκλεισε το 1ο set κάνοντας εύκολα το 1-0.

Από εκεί και πέρα είδαμε ματσάρα με τον Πρίζμιτς να φτάνει στο πρώτο του break (3-1), τον Τζόκοβιτς να απαντάει με δύο σερί games (3-3) και το set να οδηγείται στο tie-break εκεί όπου ο Κροάτης προηγήθηκε με 6/2 για να κατακτήσει το set τελικά με 7/5 κάνοντας το 1-1.

Στο 3ο set ο Τζόκοβιτς έδειχνε να παίρνει και πάλι τον έλεγχο του αγώνα βρίσκοντας break (2-0), όμως η απάντηση από τον Πρίζμιτς ήταν εντυπωσιακή καθώς κατάφερε με δύο breaks κι ένα hold να προηγήθεί με 3-2 και να πάρει τις μπάλες στα χέρια του για το 4-2! 

Ωστόσο, αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο set για τον Κροάτη, καθώς ακιλούθησαν 4 αναπάντητα games από την πλευρά του Τζόκοβιτς που έκλεισε το set με 6-3 κάνοντας το 2-1. 



Στο τελευταίο, όπως εξελίχθηκε, set του αγώνα ο Τζόκοβιτς συνέχισε το σερί (8-0) και με ακόμα 4 games έφτασε στο 4-0 (δύο breaks). Ο Πρίζμιτς έκανε μια τελευταία προσπαθεια να επιστρέψει παίρνοντας πίσω μόνο το ένα από τα δύο χαμένα service και σε συνδυασμό με τα δύο hold έφτασε στο 4-3. 

Ο Τζόκοβιτς απάντησε διακόπτοντας το μίνι σερί του Κροάτη κάνοντας το 5-3 ενώ αμέσως μετά βρέθηκε με τριπλό match-point (0/40) στο service του Πρίζμιτς, ο οποίος αρχικά έσβησε και τα τρία και αμέσως μετά ακόμα ένα για να μειώσει σε 5-4. 

Στο τελευταίο game ο Τζόκοβιτς έφτασε και πάλι σε τριπλό match-point (40/0) με τον Πρίζμιτς να σβήνει ακόμα δύο (40/30), ωστόσο στην 7η προσπάθεια ο Σέρβος πήρε τον πόντο τη νίκη, αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση εκεί όπου θα παίξει με έναν εκ των δύο Αυστραλών, Αλεξέι Πόπιριν και Μαρκ Πόλμανς. 

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | OPP (+9h)

The post Australian Open: Ο Τζόκοβιτς “λύγισε” τον απίθανο Πρίζμιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα