China Open: Το σήκωσε στο Πεκίνο ο Σίνερ! (vid)

Ολοκλήρωσε με θριαμβευτικό τρόπο την αγωνιστική εβδομάδα του στο Πεκίνο ο Γιανίκ Σίνερ, κερδίζοντας για πρώτη φορά τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στον τελικό του China Open με 7-6(2), 7-6(2), μέσα σε 2 ώρες και ένα λεπτό παιχνιδιού, για να αναδειχθεί πρωταθλητής!

Μετά από 6 διαδοχικές ήττες κόντρα στον 27χρονο Ρώσο, ο Σίνερ βρήκε το καταλληλότερο χρονικό σημείο να “σπάσει” την κατάρα, και να φτάσει στον 9ο τίτλο της καριέρας του, αλλά και τον 3ο φετινό, μετά το Masters του Καναδά και το 250άρι στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Παράλληλα,

με την παρουσία του και μόνο στον τελικό, ο 22χρονος Ιταλός ανεβαίνει τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, από το No7 στο No4, και βελτιώνει το career high του, ενώ πλησιάζει και στην πρόκριση για τα ATP Finals, όντας μόλις 30 βαθμούς από τη μαθηματική εξασφάλισή της.

Όσον αφορά τον No2 του ταμπλό, θα μείνει στους 5 φετινούς, αλλά και στους 20 συνολικά τίτλους του στο Tour, ενώ βαθμολογικά δεν έχασε κάτι. Κέρδισε 210 βαθμούς με τη πορεία του ως τον τελικό του Πεκίνο, είναι στο No3 της παγκόσμιας κατάταξης εδώ και καιρό, ενώ έχει εξασφαλισμένη θέση στο Τορίνο από το Καλοκαίρι.

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, ο νέος πρωταθλητής του Πεκίνο είχε τρεις άσους και 29 winners, ενώ υπέπεσε σε μόλις 13 αβίαστα, κανένα διπλό λάθος. Πήρε πολλά πίσω από το 1ο service του (82%, 42/51), ενώ κατάφερε να σώσει και το μοναδικό BP που δέχθηκε.

Από την άλλη ο Μεντβέντεφ πέτυχε 26 winners και 6 άσους, και σημείωσε λιγότερα αβίαστα από τον Ιταλό (11), αλλά και 4 διπλά σφάλματα. Έσωσε και τα 5 BP που δέχθηκε, διατηρώντας απαραβίαστο το service του, αλλά υστέρησε στις λεπτομέρειες των δύο TB.

CHAMPION IN BEIJING

The moment @janniksin claimed his 9th career title, and defeated Medvedev for the first time!#ChinaOpen pic.twitter.com/dCWQnTRknf

Tennis TV (@TennisTV) October 4, 2023

(+5h) SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post China Open: Το σήκωσε στο Πεκίνο ο Σίνερ! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα