Davis Cup: Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τη Σλοβάκια για το World Group I

14:16 9/2/2023 - Πηγή: Tennis24

Τον Άλεξ Μόλτσαν και την παρέα του θα υποδεχθεί η Εθνική μας ομάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ITF και αφορούσαν τόσο το World Group I, όσο και το World Group II του Davis Cup

Οι 48 συνολικά ομάδες (και στα δύο γκρουπ) θα αγωνιστούν σε 24 εντός

και εκτός έδρας αναμετρήσεις, που θα διεξαχθούν είτε το διάστημα 15-16 Σεπτεμβρίου, ή το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου. Την ημερομηνία αλλά και την επιλογή του court, επιλέγουν οι οικοδέσποινες ομάδες. 

Οι νικήτριες (στις 3 νίκες) από τις αναμετρήσεις του World Group I,  θα πάρουν την πρόκριση για τα προκριματικά, με στόχο την πρόκριση στα Davis Cup Finals του 2024. 

Η Σλοβακία, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο25 του κόσμου, υπήρξε φιναλίστ του θεσμού το 2005, όπου ηττήθηκε από την Κροατία με 3-2, ενώ, προέρχεται από την ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Ολλανδία, στο Χρόνιγκεν, με 4-0.

Εκτός από τον Μόλτσαν, η Σλοβακία έχει ακόμα δύο παίκτες στο Top200. Τους Γιόζεφ Κόβαλικ και Λούκας Κλέιν. Ενώ, την ομάδα συμπληρώνουν οι Λούκας Ποκόρνι και Πέτερ Μπεντζαμιν Πριβάρα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στο World Group I

Βοσνία – Γερμανία (1)Βουλγαρία – Καζακστάν (2)Βέλγιο (3) – ΟυζμπεκιστάνΑργεντινή (4) – ΛιθουανίαΟυκρανία – Κολομβία (5)Ουγγαρία (6) – ΤουρκίαΙσραήλ – Ιαπωνία (7)Αυστρία (8) – ΠορτογαλίαΕλλάδα – Σλοβακία (9)Περού – Νορβηγία (10)Ρουμανία (11) – Κινεζική ΤαίπεϊΔανία – Βραζιλία (12)

Αναλυτικά τα ζευγάρια στο World Group II

Μονακό – Εκουαδόρ (1)Ινδία (2) – ΜαρόκοΝ. Ζηλανδία (3) – ΤαϊλάνδηΜεξικό (4) – ΚίναΠακιστάν (5) – ΙνδονησίαΟυρουγουάη (6) – ΑίγυπτοςΛίβανος (7) – ΤζαμάικαΣλοβενία (8) – ΛουξεμβούργοΓεωργία – Τυνησία (9)Ελ Σαβαδόρ (10) – ΙρλανδίαΧονγκ Κονγκ – Λετονία (11)Πολωνία (12) – Μπαρμπάντος

The post Davis Cup: Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τη Σλοβάκια για το World Group I appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα