German Open: Δεύτερο φετινό τρόπαιο για Λεμπρόν και Γκαλάν! (vid)

Την κατάκτηση του δεύτερου φετινού τους τίτλου στο World Padel Tour πανηγύρισαν οι Χουάν Λεμπρόν και Αλεχάνδρο Γκαλάν. Το Νο3 δίδυμο επικράτησε στον μεγάλο τελικό του German Open με 6-2, 6-2 των Μαρτίν Ντι Νένο και Φράνκο Στούπατσουκ, προσθέτοντας αυτή την επιτυχία στον τίτλο του Finland Open που είχε προηγηθεί πριν τέσσερις εβδομάδες.

Αν και ο τελικός ανάμεσα στο Νο2 και το Νο3 ζευγάρι του ταμπλό προμήνυε σκληρή και αδυσώπητη μάχη, τα γεγονότα εξελίχθηκαν αλλιώς. Οι δύο Αργεντινοί

παρουσίασαν μία… σκια του εαυτού τους, με αποτέλεσμα να μην μπουν ποτέ πρακτικά στο ματς και οι Λεμπρόν και Γκαλάν να κλείσουν τον τελικό μέσα σε μόλις 1 ώρα και 13 λεπτά αγώνα.

Αυτός ο τίτλος μοιάζει να έχει κάτι παραπάνω από… συμβατική αξία για τους δύο Ισπανούς. Η μέτρια σεζόν που διανύουν οι δυο τους -σε σύγκριση με την απόλυτη κυριαρχία της προηγούμενης τριετίας- έχει εδώ και καιρό επιφέρει προβληματισμό και σκέψεις για το πώς μπορεί να επέλθει η ανάκαμψη.

Τώρα, μία κατάκτηση τροπαίου με νίκες επί των Νο1 (στα ημιτελικά) και Νο2 διδύμων στον κόσμο έρχεται να τονώσει σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθηση των Λεμπρόν και Γκαλάν. Υπενθυμίζεται πως οι δυο τους είχαν και άλλους τρεις χαμένους τελικούς στους πρώτους μήνες του 2023, πριν έρθει ο πρώτος κερδισμένος στη Φινλανδία.

Στις γυναίκες, παίχθηκε το… 12ο επεισόδιο της παντοκρατορίας των Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ. Οι Νο1 στον κόσμο Ισπανίδες αναμετρήθηκαν στον τελικό με τις Μάρτα Ορτέγκα και Γκέμα Τριάι, έδωσαν μία αρκετά ισορροπημένη μάχη, ωστόσο ήταν ανώτερες σε όλες τις κρίσιμες λεπτομέρειες, φτάνοντας έτσι στην επικράτηση με 6-3, 7-6(5).

Αυτός ήταν ο 12ο φετινός τίτλος (σε 13 τελικούς) για τις Χοσεμαρία και Σάντσεθ, αριθμός που συνιστά ισοφάριση ρεκόρ. Συγκεκριμένα, στην ιστορία του World Padel Tour μόνο άλλα δύο δίδυμα έχουν πάρει 12 τρόπαια στην ίδια χρονιά, οι Πάμπλο Λίμα και Φερνάντο Μπελαστεγκίν το 2015 και οι Αλεχάνδρα Σαλαζάρ και Γκέμα Τριάι το 2022.

Πλέον οι Χοσεμαρία και Σάντσεθ έχουν άλλα έξι τουρνουά μπροστά τους για να κάνουν δικό τους το απόλυτο ρεκόρ και να το διευρύνουν ακόμη περισσότερο.

Στον αντίποδα, οι Ορτέγκα και Τριάι συμμετείχαν για πέμπτη φορά σε τελικό τουρνουά του WPT από τότε που ένωσαν τις δυνάμεις τους, αποχωρώντας όμως για… πέμπτη φορά ως ηττημένες. Οι τέσσερις από αυτές τις πέντε ήττες έχουν έρθει από τις Χοσεμαρία και Σάντσεθ.

Πλέον το World Padel Tour έχει κενό μίας εβδομάδας, με τη δράση να επανεκκινεί στις 9-15 Οκτωβρίου με το Amsterdam Open στην Ολλανδία.

Τα highlights των δύο τελικών:

The post German Open: Δεύτερο φετινό τρόπαιο για Λεμπρόν και Γκαλάν! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα