Miami Open: Back-to-back τελικός για Ριμπάκινα (vids)

H Έλενα Ριμπάκινα άντεξε στην αντίδραση της Βικτόρια Αζαρένκα και με 6-4, 0-6, 7-6(2) μετά από 2 ώρες και 36 λεπτά κατάφερε να πάρει το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό του Miami Open για 2η σερί χρονιά. 

Back-to-back Miami finals

Elena Rybakina wins an epic 6-4, 0-6, 7-6(2) clash with Azarenka!#MiamiOpen pic.twitter.com/3BKFzqHmEM

wta (@WTA) March

28, 2024

Για την Νο4 του κόσμου αυτός θα είναι ο 4ος φετινός τελικός μετά το Μπρισμπέιν, το Άμπου Ντάμπι και την Ντόχα, ενώ έγινε η μόλις 2η παίκτρια που καταφέρνει να κερδίσει ημιτελικό στο τουρνουά έχοντας χάσει set με bagel μετά την Γκαμπριέλα Σαμπαντίνι στον ημιτελικό του 1991 κόντα στην Στέφι Γκραφ. 

Η Καζάκα, που έχει μείνει στο court πάνω από 11 συνολικά ώρες στο τουρνουά, τελείωσε τον ημιτελικό με 11 άσους (3 δίπλα λάθη) κέρδισε το 82% των πόντων πίσω από το πρώτο service (40/49), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις συνολικά 11 ευκαιρίες για break. 

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με την Αζαρένκα να σβήνει 4 break-points με το “καλησπέρα” φτάνοντας στο πρώτο μεγάλο hold της βραδιάς (1-0), όμως ό,τι δεν έκανε σε εκείνο το σημείο η Ριμπάκινα το κατάφερε στο 7ο game (4-3) αφού πρώτα έσβησε με τη σειρά της δύο break-points της Λευκορωσίδας στο προηγούμενο game (3-3), αλλά κι ένα αμέσως μετά το break όπου προηγήθηκε με 5-3 για να κλείσει το set λίγο αργότερα με 6-3 (1-0). 

Στο 2ο set η Αζαρένκα αντέδρασε με τον πλέον επιβλητικό τρόπο και παραχωρώντας μόλις 5 πόντους συνολικά στην Ριμπάκινα έφτασε το 6-0 και ισοφαρίσει σε 1-1, με την Ριμπάκινα να κερδίζει μόλοι 3 πόντους στο service της, όλους πίσω από το πρώτο. 

Κι ενώ η…κατάρρευση της Καζάκας φαινόταν να ολοκληρώνεται στο decider, η Ριμπάκινα άρχισε να βρίσκει και πάλι ρυθμό στο service κερδίζοντας το 91% των πόντων στο πρώτο (20/22) και 47% στο δεύτερο (7/15), φτάνοντας μάλιστα και σε break κάνοντας το 3-2 και λίγο αργότερα το 5-3. 

Η Αζαρένκα μείωσε σε 5-4, ενώ στη συνέχεια πήρε και το χαμένο της service πίσω ισοφαρίζοντας σε 5-5 και αμέσως μετά σε 6-6 με την νικήτρια να κρίνεται στο tie-break. Εκεί όμως η Ριμπάκινα ήταν απόλυτη παίρνοντας προβάδισμα αρχικά με 6/1 για να σφραγίσει στη συνέχεια την πρόκριση για τον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει είτε την Εκατερίνα Αλεξαντρόβα, είτε την Ντανιέλ Κόλινς. 

MIAMI OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-6h)

The post Miami Open: Back-to-back τελικός για Ριμπάκινα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Miami Open, Back-to-back, Ριμπάκινα,Miami Open, Back-to-back, ribakina