The battle of surfaces: Ο ιστορικός αγώνας των Fedal (vid)

13:52 3/5/2024 - Πηγή: Tennis24

Ένας ξεχωριστός αγώνας επίδειξης είχε πραγματοποιηθεί σαν χθες 2 Μαΐου το 2007, μεταξύ Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ, στην Palma Arena της Μαγιόρκα. Οι δύο κορυφαίοι είχαν αναμετρηθεί σε παιχνίδι με ξεχωριστά κορτ, καθώς η μία πλευρά ήταν χωμάτινη, και η άλλη είχε γρασίδι, προσδίδοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο κοινό.

Τότε ο Ελβετός ήταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και ο Ράφα στο No2, όμως ο Ισπανός ήταν αυτός που επικράτησε με 7-5, 4-6, 7-6(10). Ο αγώνας, μάλιστα,

είχε φτάσει κοντά στο να ακυρωθεί το προηγούμενο βράδυ, μιας και το γρασίδι είχε καταστραφεί από τα σκουλήκια, και έπρεπε να αντικατασταθεί.

On this day in 2007, @rogerfederer and @RafaelNadal played a match on a court that was clay on one half, grass on the other

The event was dubbed The Battle of the Surfaces. pic.twitter.com/WvyOMlmj4Z

US Open Tennis (@usopen) May 2, 2024

Το πρώτο set κατέληξε στον Ναδάλ με 7-5, όμως ο Φέντερερ έφερε το ματς στα ίσα με την κατάκτηση του δεύτερου (6-4). Στο decider έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break, και ο Ράφα στάθηκε πιο ψύχραιμος φτάνοντας στη νίκη μετά από 22 πόντους. Αμφότεροι πήραν το χειροκρότημα από την εξέδρα, καθώς το θέαμα ήταν μοναδικό.

Η δημιουργία του εν λόγω κορτ κόστισε πάνω από 1,5 εκατ. δολάρια, ενώ χρειάστηκαν 19 μέρες μέχρι να παραδοθεί για το φιλικό. Τότε ο Φέντερερ έτρεχε σερί 48 νικών σε αγώνες στο χόρτο, όντας και 5 χρόνια αήττητος στη συγκεκριμένη επιφάνεια, ενώ ο Ναδάλ είχε 72 διαδοχικές νίκες στο χώμα, και ήταν για 3 χρόνια αήττητος στην επιφάνεια.

Μέχρι και πριν τον αγώνα, ο Ναδάλ ήταν μπροστά στο h2h τους με 7-3, έχοντας νικήσει τον «βασιλιά» σε κάθε αγώνα τους στο χώμα, όμως είχε ηττηθεί στο μοναδικό παιχνίδι τους στο γρασίδι. Ήταν ένα ματς που άπαντες περίμεναν να δουν, απολαμβάνοντας τους κορυφαίους της εποχής στις δύο επιφάνειες που δεν είχαν αντίπαλο.

The post The battle of surfaces: Ο ιστορικός αγώνας των Fedal (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα